Παρασκευή, 22.10.2021, 6:31 πμ

Κορωνοϊός – Βιετνάμ: Δίνει άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο της Κούβας

18.09.2021 / 12:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Screenshot_1

To Βιετνάμ ενέκρινε τη χρήση του Abdala, ενός από τα εμβόλια για τον κορονοϊό που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Κούβα, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της πανδημίας.

Το Αμπντάλα είναι το όγδοο εμβόλιο η χρήση του οποίου εγκρίνεται στο Βιετνάμ. H χώρα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην περιφέρεια, καθώς μόλις το 6,3% του πληθυσμού της (98 εκατ.) έχουν λάβει δύο δόσεις.

Η ανακοίνωση καταγράφηκε μερικές ώρες αφού ο πρόεδρος Νγκουέν Σουάν Φουκ αναχώρησε από το Ανόι για επίσημη επίσκεψη στην Αβάνα.

Ως χθες Παρασκευή το Βιετνάμ είχε καταγράψει 16.637 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 667.650 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (212/11.521 σε 24 ώρες), στη μεγάλη πλειονότητά τους αφότου η χώρα άρχισε να πλήττεται από το κύμα που αποδίδεται στην πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, στα τέλη του Απριλίου.

«Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Αμπντάλα λόγω της επείγουσας ανάγκης της χώρας» για περισσότερες δόσεις εμβολίων στον αγώνα εναντίον της πανδημίας, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.

Το Ανόι ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η Κούβα θα προμηθεύσει το Βιετνάμ με μεγάλη ποσότητα του Αμπντάλα και θα προχωρήσει σε μεταφορά τεχνογνωσίας για την παραγωγή του μέσα στο έτος.

Το Βιετνάμ και η Κούβα συγκαταλέγονται στις τελευταίες πέντε χώρες του κόσμου όπου κυβερνούν κομμουνιστικά κόμματα — οι υπόλοιπες τρεις είναι η Κίνα, το Λάος και η Βόρεια Κορέα.

Τον Ιούλιο, η διπλωματία του Βιετνάμ είχε παροτρύνει τις ΗΠΑ να βάλουν τέλος στην «εχθρική πολιτική» που ασκούν εναντίον της Κούβας και να άρουν το εμπάργκο που επιβάλλεται στη νήσο, έπειτα από διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα