Κόντρες στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

16.11.2020 / 21:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 111

Κάνει ή δεν κάνει πορεία το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την επέτειο της μνήμης του Πολυτεχνείου;  Το ΠΑΜΕ που αποτελεί την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σε δηλώσεις του Δημήτρη Αγγελόπουλου τονίζει ξεκάθαρα ότι δεν θα γίνει πορεία αλλά κατάθεση στεφάνου.

Έρχεται όμως η μειοψηφία του Δ.Σ. και συγκεκριμένα τα μέλη της Βανέσα Αλίχου και ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος που σε γραπτή τους δήλωση αναφέρουν ότι θα γίνει πορεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση που δεν έχει αλλάξει σε κάτι.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν: «Μετά από ερωτήσεις που δεχθήκαμε σε σχέση με την υποτιθέμενη αναβολή της συγκέντρωσης και πορείας για τη 17 Νοέμβρη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας , δηλώνουμε καθαρά ως μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ότι ουδεμία τέτοια απόφαση έχει παρθεί στα όργανα και ισχύει στο ακέραιο η συνημμένη ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας από τις 10/11/2020, που καλεί σε συγκέντρωση και πορεία τις 17/11/2020 στις 5:00 το απόγευμα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΕΚΠ και επικυρώθηκε στις 09/11/2020 από τη σύσκεψη των σωματείων και των φορέων που το ίδιο είχε προσκαλέσει, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων».

Τι αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση αυτή που είχε παρθεί στις 9 Νοεμβρίου; Ιδού:  «Στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε, μετά από πρόταση της Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας να συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη διοργάνωση της κινητοποίησης στις 17 Νοέμβρη.

Προχωράμε σε: Κατάθεση στεφάνων του ΕΚ, σωματείων και φορέων την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 10:00 το πρωί στο Παράρτημα.

Συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 5:00 το απόγευμα Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη, ώστε να μπορούν να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς να πάρουν όλα τα μέτρα για την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας. Η συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί με αποστάσεις και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες».

Ξεκάθαρα λοιπόν η αρχική απόφαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μιλάει όχι μόνο για συγκέντρωση, αλλά και για πορεία. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης σε ένα λιτό δελτίο Τύπου τονίζουν:

«Η Δημοτική Αρχή τιμώντας την 47 η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αύριο Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 10 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και στην συνέχεια στην παλαιά Ασφάλεια».  

Οπότε; Η πλειοψηφία λέει ότι δεν θα γίνει (άρα θα επικρατήσει η άποψη της)και η μειοψηφία ότι θα γίνει. Επί της ουσίας όμως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μετά τον θύρυβο που δημιουργήθηκε προφανώς, παίρνει την αρχική του απόφαση πίσω….

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα