Στην Αρχαία Ολυμπία ο Μητσοτάκης – Σύσκεψη για τα μέτρα αποκατάστασης μετά τις πυρκαγιές – φωτό-

10.11.2021 / 10:17
IMG-4408275ca51a25cc3251499f908ea6d0-V

Η λήψη μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας από τις πυρκαγιές περιοχής είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποείται σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη η οποία αρχίσε στις 9:30 το πρωί παρευρίσκονται επίσης οι Υπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς επίσης και οι Υφυπουργοί Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, και Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου. Αναμένεται η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11:00 το αργότερο και από κυβερνητικής πλευράς να έχει εκφρασθεί η πρόθεση της για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τις φωτιές του Αυγούστου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις 11:30 της ίδιας μέρας στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας θα γίνουν τα εγκαίνια της ψηφιακής εφαρμογής που θα δείχνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της κοιτίδας του πολιτισμού, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, το τι υφίσταντο στην αρχαιότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.

Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εκτός των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών θα παραβρεθεί και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της αξιοποίησης των ψηφιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα.

Συνάντηση με Μητσοτάκη η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας, θα παραδώσει σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Ο κ. Βαλιάνατος και η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών κλήθηκαν να έχουν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό σήμερα το πρωί στην Αρχ. Ολυμπία και εκεί θα του εκθέσουν τα προβλήματα, με επίκεντρο την Κορινθιακή σταφίδα.

Μέσω του υπομνήματος ζητείται η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη για τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα στην Ηλεία. Στο υπόμνημα παρατίθενται τα επιμέρους ζητήματα αναλυτικά που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην Κορινθιακή σταφίδα, τη βιομηχανική τομάτα, τα εσπεριδοειδή, το κόστος παραγωγής, αλλά και την ενίσχυση των συλλογικών οργανώσεων. Επισημαίνεται δε, ότι η αγροτική παραγωγή βρίσκεται στο σημείο μηδέν και οδηγείται σε αφανισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. «Επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα για έξοδο από την κρίση και ο πρωτογενής τομέας χάνεται από τον «χάρτη». Το πλήγμα για τον νομό Ηλείας είναι τεράστιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα