Παρασκευή, 30.07.2021, 4:01 μμ

Η εκλογή έκπληξη του Λουκά Θάνου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας – Το παρασκήνιο

23.06.2021 / 21:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
SONY DSC

Η έκπληξη της έκπληξης για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την εκλογή του μουσικό συνθέτη και σκηνοθέτη Λουκά Θάνου για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Το όνομα δεν ήταν καν μέσα σε αυτά που είχαν αναφερθεί όχι ως φαβορί, αλλά ακόμα και ως πιθανά για να πάρουν τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Όμως με βάση τις πληροφορίες υπήρξε ομόφωνη πρόταση από τα πέντε μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης για το όνομα του, εκτιμώντας την εμπειρία, την γενικότερη πορεία του, αλλά και το πλούσιο βιογραφικό του.

Ο κ. Ντρίνιας, όπως λένε οι πληροφορίες, ψήφισε κατά, ενώ λευκό ψήφισε η κ. Ροιλού και η κ. Σταματιάδη, χωρίς όμως να προτείνον ένα δικό τους όνομα, προφανώς γιατί γνώριζαν ότι δεν θα είχε κανένα νόημα αφού η πλειοψηφία ήταν με τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωση που είχαν κοινή στάση.

Αντιδράσεις έτσι δεν υπήρξαν, ακούστηκαν όμως από την αντιπολίτευση τα ονόματα του κ. Γεννατά και της κ. Κλαβιανού από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ιδιαίτερα έμπειρος, με πολλές περγαμηνες και προσόντα, ενώ μπορεί να προσφέρει πολλά στο μουσικό θέατρο.

Με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε συνεργαστεί ξανά το 2010 , επί θητείας του Γιάννη Βόγλη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, όταν είχε ανέβει η “Ορέστεια” του Αισχύλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα