Γυναικοκτoνία στην Κρήτη: Την σκότωσε με κουζινομάχαιρο – Ζούσε έναν εφιάλτη (βίντεο)

30.10.2021 / 8:39
ka 5

Μια ακόμα γυναικοκτονία έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των δολοφονημένων γυναικών στην Ελλάδα. Μέσα σε δέκα μήνες δεκατρείς γυναίκες νεκρές, δεκατρείς φωνές στις οποίες η κοινωνία αποφάσισε να κλείσει τα αυτιά της και τις άφησε να ζουν τον εφιάλτη μέχρι την τελευταία στιγμή, τη στιγμή που σύζυγοι ή σύντροφοι τους αφαίρεσαν τη ζωή.

Η Νεκταρία ήταν μια ακόμα από τις πολλές γυναίκες οι οποίες βρίσκονται αιχμάλωτες σε μια τοξική σχέση, με τον σύζυγο της να την κακοποιεί συστηματικά. Όταν επιχείρησε να φύγει, ο βασανιστής της αποφάσισε πως ο μόνος τρόπος για να χωρίσουν, θα ήταν να τους «χωρίσει ο θάνατος», κι έτσι πήρε το μαχαίρι καρφώνοντάς το στο σώμα της οκτώ φορές, μέχρι εκείνη να υποκύψει στα τραύματα και να πεθάνει.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δολοφόνος της τής φερόταν σαν το σώμα και η ύπαρξη της να του ανήκουν. Δεχόταν λεκτικές επιθέσεις και σωματική βία μέχρι το τέλος.Χρόνια τώρα το ίδιο μοτίβο με τις γυναικοκτονίες φαίνεται να επαναλαμβάνεται, ενώ εντός του 2021 σχεδόν κάθε μήνα δολοφονείται τουλάχιστον μια γυναίκα.

«Τον φοβόταν, την έδερνε»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στενή φίλη του θύματος αποκαλύπτει τις σχέσεις που είχε η 48χρονη με τον δολοφόνο της.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Όπως σημειώνει η ίδια, οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα. «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα