Γυναικείος αθλητισμός: Για πρώτη φορά με έσοδα 1 δις

30.11.2023 / 10:00
download (2)

Οι ειδικοί στα οικονομικά της Deloitte προβλέπουν ότι τα έσοδα του γυναικείου αθλητισμού θα φτάσουν τα 1,02 δισ. λίρες το 2024 μετά από ένα έτος ανάπτυξης με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA το 2023.

Το ποδόσφαιρο προβλέπεται να αποφέρει 439 εκατομμύρια λίρες (507 εκατ. ευρώ), με το μπάσκετ να είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο άθλημα με £280 εκατομμύρια.

Η πρόβλεψη βασίζεται σε έσοδα από την ημέρα του αγώνα, τις μεταδόσεις και τις εμπορικές συμφωνίες.

Η πρόβλεψη εσόδων της Deloitte για τον γυναικείο αθλητισμό για το 2023 ήταν 771,8 εκατομμύρια λίρες (890 εκατ. ευρώ) και 554,4 εκατομμύρια £ το 2022.

Τα εμπορικά έσοδα, τα οποία περιλαμβάνουν χορηγίες συλλόγων, συνεργασίες και πωλήσεις merchandising, προβλέπεται ότι θα συνεισφέρουν το 55% των εσόδων, ενώ τα έσοδα από τις μεταδόσεις αποτελούν το 27% και τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων συνεισφέρουν το υπόλοιπο 18%.

Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά το 2024 με μερίδιο 52% σε σύγκριση με την Ευρώπη, η οποία αναμένεται να κατέχει το 14%.

Η έκθεση έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς κατά την οποία ο γυναικείος αθλητισμός συνέχισε να αναπτύσσεται.

Στοιχεία από το Women’s Sport Trust διαπίστωσαν ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου συνέβαλε στη σημαντική αύξηση της τηλεθέασης των γυναικείων αθλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φέτος, το Women’s Six Nations προσέλκυσε 10,4 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, καθιστώντας το την έκδοση με τις περισσότερες προβολές μέχρι στιγμής.

Η Τζένιφερ Χάσκελ, επικεφαλής πληροφοριών για το Sports Business Group της Deloitte, είπε ότι έχει σημειωθεί «εξαιρετική ανάπτυξη στον γυναικείο αθλητισμό σε ολόκληρο τον κόσμο» και πρόσθεσε: «Ο γυναικείος αθλητισμός θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ένα μοναδικό προϊόν που γίνεται ολοένα και πιο ξεχωριστό από την ελίτ των ανδρών. άθλημα».

Πριν από τρία χρόνια, η Deloitte προέβλεψε ότι ο γυναικείος αθλητισμός αξίζει «πολύ κάτω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια» (800 εκατομμύρια λίρες). Τα νέα έρχονται πριν από ένα πολυάσχολο 2024 για τον γυναικείο αθλητισμό, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα