Ο πατρινός Μιχάλης Κατσικαδέλης πρώτος διεθνώς πιστοποιημένος Έλληνας προπονητής

15.05.2024 / 14:54
Katsikadelis se epistimoniko sinedrio 2017

Η Ελλάδα απέκτησε τον πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο Έλληνα προπονητή στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι ο Δρ. Μιχαήλ Κατσικαδέλης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Αχαΐας και επιστημονικός σύμβουλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στο πλήρες αρχείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF) στο λινκ HPD Databases – International Table Tennis Federation με όλα τα ονόματα προπονητών διεθνώς.

Όλοι οι πιστοποιημένοι προπονητές/-τριες που εντάσσονται στον πίνακα, έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς διεθνείς πιστοποιήσεις και αξιολογήσεις της ITTF, έχουν διεξάγει επιμορφωτικές δράσεις και προγράμματα high performance training. Η πιστοποίηση του Πατρινού επιστήμονα έγινε με κριτήριο την υποτροφία, που είχε λάβει από τη ΔΟΕ-ITTF το 2008 καθώς και το βιογραφικό του.

Η παγκόσμια ομοσπονδία εδώ και περίπου 15 χρόνια προσπαθεί να επιμορφώσει και να πιστοποιήσει τους εμπλεκόμενους μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα και πιστοποιήσεις. Αυτό γίνεται με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας της ITTF να κατατάξει τους προπονητές/-τριες ανάλογα με τις γνώσεις και δυνατότητες που διαθέτουν. Το σημαντικότερο προνόμιο -πέραν της γνώσης που αποκτάται- είναι η αναγνώριση διεθνώς, όπως επίσης ότι οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν συνεργασίες με την παγκόσμια ομοσπονδία ή να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στις χώρες τους.

Όποιος θέλει να πιστοποιηθεί θα πρέπει να παρακολουθήσει το αντίστοιχο πρόγραμμα -γίνονται αρκετά διεθνώς- και να λάβει μέρος σε εξετάσεις. Η νέα αυτή διεθνής αναγνώριση προς το πρόσωπο του Μιχάλη Κατσικαδέλη περιποιεί τιμή και για την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης η οποία λειτουργεί επίσημα εδώ και μήνες και είχε στα ιδρυτικά μέλη της τον πρώην αθλητή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα