Γιάννης Βρούτσης: Το απρόσωπο στα γήπεδα τελείωσε

21.02.2024 / 8:42
1478755-vroutsis-ioannis-930-2

Στο τέλος της «ανωνυμίας» στα γήπεδα εστίασε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας πως το «απρόσωπο τελείωσε».

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Βρούτσης ανέλυσε το νέο αυστηρό πλαίσιο που ισχύει πλέον για όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά.

«Εάν επιβεβαιωθεί από την Εισαγγελέα ότι είναι αυτό το πρόσωπο και πάει με την αθλητική βία, σημαίνει πως το παιδί αυτό θα πάει φυλακή έξι μήνες», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε:

«Αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι οι σύνδεσμοι. Αν συλληφθούν για ρίψη κροτίδας, πάνε μέσα για ιδιώνυμο. Από έξι μήνες ως πέντε χρόνια. Πρέπει να το μάθουν όλοι. Υπάρχει το αθλητικό ιδιώνυμο το οποίο δεν εξαγοράζεται. Ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλό πρότερο βίο. Πλέον όλοι θα εντοπίζονται με τις κάμερες. Ο νόμος αρχίζει να λειτουργεί. Σκεφτείτε ότι 6/3 θα μπουν οι νέες κάμερες. Η Ελλάδα αλλάζει στα γήπεδα. Θα πέφτει καρφίτσα και θα εντοπίζουμε το ποιος την έριξε. Θα βλέπουμε κάθε γωνία του γηπέδου. Η αστυνομία θα επιτηρεί. Με λίγα λόγια, η ανωνυμία θα σταματήσει. Στις 9/4, όποιος μπαίνει με το κινητό του, θα ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν. Το απρόσωπο τελείωσε. Υπήρχε η αίσθηση ότι μπαίνω στο γήπεδο και δεν με ξέρει κανείς. Πλέον, αυτό δεν θα υπάρχει».

Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει δίμηνο κλείσιμο των ποδοσφαιρικών γηπέδων στο κοινό, είπε: «Δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος. Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα