Γάτα κόλλησε κορονοϊό από τον ιδιοκτήτη της

13.05.2021 / 17:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
b8fa085f703c7bf6e02440e30cd4a613_XL

Μια γάτα κατοικίδιο στα κατεχόμενα κόλλησε τη βρετανική μετάλλαξη του ιού SARS-CoV-2 από τον ιδιοκτήτη της, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών DESAM του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως επρόκειτο για οικογένεια που είχε μολυνθεί με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού και για πρώτη φορά παγκοσμίως, η γάτα κόλλησε εντός των πρώτων 10 ημερών.

Σύμφωνα με την ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα στο ινστιτούτο του «πανεπιστημίου», έρευνες διεθνώς μέχρι τώρα είχαν δείξει πως τα κατοικίδια μπορεί να μολύνονταν από τους ιδιοκτήτες τους μεταξύ 3ης και 6ης εβδομάδας.

Επιπλέον, πρόσθεσαν, μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι το βρετανικό στοιχείο SARS-CoV-2 B.1.1.7 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ με αυτή την περίπτωση φάνηκε ότι μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε κατοικίδια γάτα.

Στην έρευνα, όπως εξηγήθηκε, πήρε μέρος και το κτηνιατρείο του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή, το οποίο αποφάνθηκε ότι ο ιός προκάλεσε στην γάτα κλινικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών και οφθαλμικών ανωμαλιών.

Ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή, Ταμέρ Σανλιντάγ ανακοίνωσε ότι τώρα παρακολουθούν και άλλους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την συγκεκριμένη γάτα, ενώ ο υπεύθυνος των κλινικών εργαστηρίων και τεστ PCR, Μαχμούτ Τσερκέζ Εργκιορέν είπε πως πλέον διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες να μεταδοθεί το βρετανικό στέλεχος και από άνθρωπο σε ζώο.

dikaiologitka.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα