Παρασκευή, 9.04.2021, 8:31 μμ

Έρχονται νέες σημαντικές επενδύσεις σε φαρμακοβιομηχανίες στη ΒΙΠΕ

06.03.2021 / 9:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 13

Επενδυτικά προγράμματα ύψους 600 εκατ. ευρώ, υλοποιούνται από τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, τα οποία θα «ανοίξουν» δύο χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίες.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), τα κίνητρα τα οποία δίνονται μέσω του αναπτυξιακού clawback αλλά και η γενικότερη συζήτηση που διεξάγεται στην ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική παραγωγή φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, δίνουν το έναυσμα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία για επενδύσεις, απελευθερώνοντας την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον πρόεδρο της ΠΕΦ, Θεόδωρο Τρύφωνα, ο συμψηφισμός του clawback με επενδύσεις μόνο για β΄ εξάμηνο του 2019, οδήγησε σε 36 νέες επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, μια εκ των οποίων αφορά στην επέκταση του πρώτου εργοστασίου της ΒΙΑΝΕΞ και στη δημιουργία νέου ερευνητικού κέντρο της φαρμακοβιομηχανίας στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας βρίσκεται το Εργοστάσιο Δ΄ της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, το οποίο αποκτήθηκε από τον ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) το 1999.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα και από τα ελάχιστα στον ευρωπαϊκό χώρο, που παράγουν κεφαλοσπορινούχα προϊόντα. Το εργοστάσιο στελεχώνεται από 47 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού με υψηλό επίπεδο γνώσης και εμπειρίας.

Στο εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ παρασκευάζονται και συσκευάζονται φαρμακευτικά προϊόντα τόσο για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία κ.α.) όσο και για χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Αυστραλία, η Ν. Αφρική. Πρόσφατα το Εργοστάσιο άρχισε την παραγωγή προϊόντων και για τη UNICEF.

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα