Πάτρα: Αγοράζουν κοινοτάφια αντί για οικογενειακούς τάφους γιατί δεν… βγαίνουν

06.03.2021 / 9:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 12

Την ανάγκη τροποποίησης του ταφολογίου στον χώρο των τάφων τριετούς ταφής του Β’ Δημοτικού Κοιμητηρίου, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,

Η απόφαση αυτή αφορά την δημιουργία 36  νέων κοινοταφίων σε χώρο του συγκεκριμένου Δημοτικού Νεκροταφείου ο οποίος μέχρι σήμερα είναι αναξιοποίητος και το μόνο που χρησιμεύει είναι για την προσωρινή εναπόθεση εργαλείων και στεφάνων. 

Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται η δημιουργία 19 επιπλέον κενοταφίων στις άκρες του Κοιμητηρίου, στον χώρο των κοινοταφίων. 

Η τροποποίηση αυτή, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ανδρέα Αθανασόπουλο, ήταν αναγκαία και σχετίζεται άμεσα με την νέα τάση που υπάρχει στο όλο ζήτημα για την ταφή των αγαπημένων μας προσώπων.

Πλέον οι οικογενειακοί τάφοι έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.  Τα συγγενικά πρόσωπα αδυνατούν να αγοράσουν, ενώ ακόμα και οι οικογένειες που έχουν τέτοιους χώρους στην ιδιοκτησία τους, δεν μπορούν να τους συντηρήσουν και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Τι είναι όμως το κοινοτάφια και τι διαφορά έχουν από τους οικογενειακούς τάφους; Πρόκειται για τους τάφους τριετούς ταφής στους οποίους όταν τα οστά των νεκρών αποστεώνονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου τα βγάζουν για να μπουν στη θέση τους αυτά των πιο πρόσφατων εκλιπόντων από αυτό τον κόσμο.

Τα κοινοτάφια δεν έχουν καμία κατοχύρωση πέραν τις τριετίας, ωστόσο, αν τα οστά έχουν καθυστερήσει να αποστεωθούν – κάτι που συμβαίνει σε όσους προτού φύγουν από τη ζωή έχουν υποστεί τη διαδικασία των χημειοθεραπειών – τα συγγενικά πρόσωπα των εκλιπόντων έχουν τη δυνατότητα διετούς ή και τριετούς παράτασης παραμονής τους.

Αντίθετα, με τους οικογενειακούς τάφους στα κοινοτάφια δεν υπάρχει καμία οικογενειακή ή συγγενική συνέχεια ως προς τα οστά των νέων εκλιπόντων που θα πάρουν τη θέση των παλιών.

Το όλο θέμα είναι οικονομικό, σχετίζεται με τις δυσκολίες των οικογενειών και εκεί οφείλεται η μεγάλη αύξηση της ζήτησης σε κοινοτάφια, αλλά και η μείωση του ενδιαφέροντος των δημοτών για την αγορά οικογενειακών τάφων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα