Παρασκευή, 16.04.2021, 11:10 πμ

Εμβολιασμοί Covid: Μείωση κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών χάρη στον εμβολιασμό

21.02.2021 / 10:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
elderly man waiting to be vaccinated for covid-19

Mε πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί του πληθυσμού ενάντια στον κορονοϊό και τη νόσο Covid-19, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων άνω των 75 ετών έχει φέρει ήδη αποτελέσματα και μείωση των νέων λοιμώξεων σε αυτές τις ηλικίες.

Καλπάζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 722.525 εμβόλια. Συγκεκριμένα, 482.611 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και 239.914 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και με τις δύο δόσεις. Το ποσοστό του εμβολιασμού στον πληθυσμό, έφτασε πλέον στο 6,37%.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι εμβολιάστηκε πάνω από το 6% του ελληνικού πληθυσμού, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος,  τονίζοντας ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα από τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων:

«Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας εφικτό τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Το ίδιο επισήμανε και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ωστόσο, ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας “έναν αγώνα δρόμου”:

“Με το 6% των συμπολιτών μας να έχει ήδη εμβολιαστεί και την αύξηση του ποσοστού των ενηλίκων άνω των 75 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, παρατηρείται ήδη μείωση των νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα, στους ευάλωτους άνω των 75 ετών. Αυτό αποτελεί πραγματικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα”, τόνισε

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να εμβολιάζονται οι άνω των 75 ετών και οι υγειονομικοί με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna και η ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εντός Μαρτίου αρχίζει και ο εμβολιασμός 270 χιλιάδων πολιτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα -με πρώτους αυτούς που εντάσσονται στους ασθενείς “πολύ υψηλού κινδύνου”- ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για την δεύτερη και τελευταία ομάδα των πολιτών -εκτός των ηλικιωμένων- που αντιμετωπίζουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου.

Iatropedia

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα