Διατροφή: Τι να προσθέσεις σε κρέας, γιαούρτι και σαλάτα για να αδυνατίσεις

26.03.2022 / 14:54
Young-happy-woman-eating-healthy

Στο γιαούρτι

Tαιριάζει άψογα με κανέλα και δημητριακά ολικής αλέσεως και cranberrie, μιας και προσφέρουν στον οργανισμό ασβέστιο και φυτικές ίνες, συστατικά που συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του σωματικού λίπους.

Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό.

Επιπρόσθετα, η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης.

Στη σαλάτα

Οπωσδήποτε ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι, μπαλσάμικο, μυρωδικά, τα οποία λόγω της αυξημένης τους περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την οξείδωση τις βιταμίνες των λαχανικών και αυξάνουν την απορρόφησή τους.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσεις την καθημερινή πρόσληψη φυτικών ινών μπορείς να προσθέσεις στις σαλάτες σου φρούτα ή όσπρια.

Στο BBQ (ψητό κρέας στη σχάρα)

Mπορείτε να το μαρινάρετε ή απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ), τα οποία εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες ουσίες (ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικών υδρογονάνθρακες) που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση, η ταυτόχρονη κατανάλωση μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτας θα σου προσφέρει επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες δεσμεύουν και αποβάλλουν το λίπος που προσέλαβες από το κρέας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα