Απίστευτο: Κύκλωμα δουλεμπόρων κούρευαν κι έντυναν μετανάστες, ώστε να μοιάζουν… Ευρωπαίοι! – Πως τους έπιασαν οι αστυνομικοί

06.07.2022 / 19:56
kyklwma-doylemporwn-xr

Καρέ-καρέ η γιγαντιαία επιχείρηση του ειδικού κλιμακίου δέκα αστυνομικών της Ασφάλειας του Αεροδρομίου – Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί από την Αίγυπτο, τη Συρία και το Πακιστάν – Τι αναφέρει η δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr – Όλο το modus operandi του κυκλώματος

Καρέ-καρέ η γιγαντιαία επιχείρηση του ειδικού κλιμακίου των αστυνομικών της Ασφάλειας του Αεροδρομίου, που παρακολουθούσαν για έναν ολόκληρο μήνα, τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης αλλοδαπών και χθες με ένα πολυεπίπεδο σχέδιο, στο κέντρο της Αθήνας κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Το protothema.gr, μέσα απο το υλικό που παρουσιάζει, ξεδιπλώνει την υπόθεση και την έρευνα της ομάδας των δέκα αστυνομικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα, που οδήγησε στο «ξεδόντιασμα» του κυκλωματος των δουλεμπόρων με τη σύλληψη των επτά αλλοδαπών από την Αίγυπτο, τη Συρία και το Πακιστάν.

Μάλιστα, στα αποκαλυπτικά βίντεο, φαίνεται και ολο το modus operandi της οργάνωσης, από την επιβίβαση στα πλοία για να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, μέχρι τις κρυψώνες που χρησιμοποιούσαν και τα ειδικα μαγαζιά που πήγαιναν τους αλλοδαπους, για να τους ντύνουν και να τους κουρεύουν, ώστε να μοιάζουν με Ευρωπαίοι.

Τους χτένιζαν, τους κούρευαν και τους έντυναν

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, σύμφωνα με την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα, το κύκλωμα, φέρεται να είχε ξεκινήσει τη δράση του από τον Απρίλιο, διευκολύνοντας αλλοδαπούς που έφθαναν στη χώρα μας να πετάξουν μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σε χώρες της Ευρωπης.

Μάλιστα, εντόπιζαν τους πελάτες τους στο κέντρο της Αθήνας, «τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία, που παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ του Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε κομμωτήρια-κουρεία για τον ίδιο λόγο. Στη συνέχεια, παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, την οποία την προωθούσαν, σε κατάστημα επί της οδού Μηθύμνης στην Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια παρέδιδαν στους υπο διακίνηση αλλοδαπούς κατά την προσέλευση τους στον αερολιμένα, όπου και τους καθοδηγούσαν ως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη προς ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Οι αστυνομικοί, για να έχουν όλη την ακτινογραφία της οργάνωσης, ζήτησαν απο την Εισαγγελία άρση του απορρήτου, προκειμένου να τους παρακολουθούν και να καταγράφουν την δράση τους με οπτικοακουστικά μέσα.

Στις 7.6.22, με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το αίτημα γίνεται δεκτο και αμέσως πιάνουν δουλειά. Η «ειδική ομάδα των 10» έθεσε υπό στενή επιτήρηση το κατάστημα της οδού Μηθυμνης, τις οικίες των μελών του κυκλώματος, τα καταστήματα ρούχων που η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως βεστιάρια για τις μεταμορφώσεις των αλλοδαπών και τα κομμωτήρια.

Αφού συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία αποφασισαν χθες να περάσουν στην τελευταία φάση του σχεδιου και με παράλληλες εφόδους στο κέντρο της Αθήνας να τους περάσουν χειροπέδες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα