Ανατολική Αιγιάλεια: Κάλυψη ιατρικού κενού για παιδιά κατοίκων και επισκεπτών

10.12.2020 / 20:26
κο 12

Η πρόσληψη Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και η κάλυψη της κενής θέσης στην μικρή νοσηλευτική Μονάδα της ανατολικής Αιγιάλειας, έφερε χαμόγελα στην τοπική κοινωνία, όπως στον εμπορικό κόσμο, που είχε κάθε λόγο να επιχαίρει.

Οι κοινοτάρχες των τ. Δήμων Ακράτας – Αιγείρας και η διοίκηση του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής, αντιμετώπισαν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, όπως η έλλειψη παιδιάτρου στο ΚΥ, μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση της ντόπιας ιατρού Αγγελικής Τσιατά, η οποία πρόσφερε υπηρεσίες για πολλά χρόνια και το κενό συνέπεσε με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Ο τοπικός πληθυσμός, περί τις 10.000 κατοίκους, αυξανόμενος ανά διαστήματα στην τουριστική περιοχή και κυρίως ο αριθμός των παιδιών, ήταν τέτοιος που απαιτούσε μόνιμη παρουσία παιδιάτρου. Ετσι, οι επίμονες προσπάθειες απέφεραν καρπούς, με την τοποθέτηση της νέας παιδιάτρου Παναγιώτας Κακαβά.

Σημαντική ήταν η συμβολή του περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και του καταγόμενου από την περιοχή αντιπεριφερειάρχη Π. Σακελλαρόπουλο, του προέδρου του ΠΣ Τ. Παπαδόπουλο, του διοικητή της 6ης ΥΠε Γ. Καρβέλη και του διοικητή του νοσοκομείου Αιγίου Θ. Γεωργάκη, οι οποίοι από τις 30 Σεπτεμβρίου επέδειξαν άμεση και αποτελεσματική αντίδραση, αρωγοί στην όλη προσπάθεια.

«Για να διεκδικήσεις τα αυτονόητα, για τον τόπο σου, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνεργασία. Συνεχίζουμε διεκδικώντας εξεύρεση λύσεων και σε υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων Γ. Σακελλαρόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα