Ο κορωνοϊος κάνει την ανατροπή στην Αχαΐα – 60 κρούσματα μέσα σε δύο μέρες

10.12.2020 / 20:17
ko 12

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα τις τελευταίες δύο μέρες.

Οι ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας τα τελευταία 24ώρα για την περιοχή της Αχαΐας έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ο νομός εκεί που είχε φτάσει τα 12 και τα 10 κρούσματα το πρώτο 9ήμερο του Δεκεμβρίου πλέον μέσα σε δύο μέρες φτάνει τα 60 κρούσματα (24 +36).

Ειδικότερα, τα 36 αποτελεί ένα από τα χειρότερα αρνητικά ρεκόρ των τελευταίων δύο μηνών και μπορεί να συγκριθεί με την χειρότερη περίοδο του Νοεμβρίου, στον μήνα που η Αχαϊα είχε τα περισσότερα κρούσματα από ποτέ ξεπερνώντας συνολικά τα 750.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε ο προσδοκίες των υγειονομικών αρχών που μιλούσαν για μια πτώση των κρουσμάτων το δεύτερη δεκαήμερο του Δεκεμβρίου διαψεύδονται.

Το μεγάλο ερώτημα είναι από που προκύπτουν αυτές οι εστίες και μάλιστα σε περίοδο lockdown. Γιατί αν προκύπτουν από την ανοικτή κοινότητα ενώ αυτή είναι σε καραντίνα, τότε υπάρχει θέμα εν όψει του ανοίγματος έστω σε περιορισμένο βαθμό της αγοράς. Καταλήγοντας η χαλαρότητα που ενδεχομένως να δείξαμε πληρώνεται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα