«Ανάσα» για χιλιάδες Πατρινούς! Ο Δήμος Πατρέων παραχωρεί βυτιοφόρα στη ΔΕΥΑΠ-Σύντομα οι υπογραφές ώστε να ξεκινήσει η εκκένωση βόθρων

22.06.2021 / 10:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
article-4-scaled

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑ Πατρών για την προγραμματική σύμβαση, με αντικείμενο τη διαχείριση και τη συγκέντρωση λυμάτων από τις περιοχές της Πάτρας, που δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο.

Από τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές θα ξεκινήσει η υλοποίηση ενός έργου που θα διευκολύνει σημαντικά την ΔΕΥΑΠ για ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε βραχνά για την Δημοτική Επιχείρηση και για την πόλη και που σχετίζεται με τα σημαντικά κενά που εξακολουθεί να έχει η Πάτρα σε υποδομές που είναι αυτονόητες για τα σύγχρονα αστικά κέντρα.

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των νοτίων συνοικιών της Πάτρας, αλλά και του ανατολικού διαμερίσματος δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο και δεν είναι συνδεδεμένο με τον Βιολογικό Καθαρισμό. Από τα Ζαρουχλέικα, την Λεύκα, την Οβρυά και την Εγλυκάδα έως την Παραλία τα Βραχνέικα και τα Καμίνια.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν  και οι περιοχές της βόρειας Πάτρας, από τα Μποζαίτικα  και τον Καστελόκαμπο έως το Ρίο και τον Άγιο Βασίλη, που έχουν μεν αποχετευτικό δίκτυο, αλλά δεν είναι συνδεδεμένο με τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως μέχρι να ολοκληρωθεί, τα νοικοκυριά αυτών των περιοχών, θα πρέπει να συνεχίζουν να αδειάζουν τους βόθρους τους.

 Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών έχει στραφεί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, πληρώνοντας και τα αντίστοιχα ποσά, ένα πάγιο έξοδο που ειδικότερα στην εποχή μας δεν είναι αμελητέο.

Με την προγραμματική σύμβαση που είναι να υπογραφεί αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες , ο δήμος αναλαμβάνοντας σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΠ τη συγκέντρωση των λυμάτων από του βόθρους τους, δίνει την δυνατότητα στα νοικοκυριά αυτά να μειώσουν το κόστος.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπανικήτα, οι τιμές για το άδειασμα των βόθρων θα είναι σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ Πατρών, αρκετά δηλαδή πιο χαμηλές από  τα χρήματα που δίνονται στους ιδιώτες.

«Η ΔΕΥΑ Πατρών υλοποιεί ήδη μία σύμβαση που τρέχει για τη συγκέντρωση των λυμάτων από τις περιοχές αυτές. Αυτό που θέλουμε είναι προλάβουμε την λήξη της σύμβασης αυτής και να υπογράψουμε εγκαίρως την καινούργια με τον Δήμο».

Όπως τονίζει ο ίδιος, εκτός του ελάχιστου κόστους,  τα συνεργεία του δήμου θα φροντίζουν για να καθαρίσουν πλήρως του βόθρους γιατί «ακούγονται πολλά πάνω σε αυτό το θέμα και τις τακτικές που εφαρμόζουν οι ιδιωτικές εταιρείες», ενώ τα λύματα που συγκεντρώνονται θα μεταφέρονται στον Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου, όπως γίνεται έως τώρα από τα φορτηγά της ΔΕΥΑΠ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποσό που έχει προβλεφθεί για το κόστος του έργου, με βάση τα όσα ορίζει η προγραμματική σύμβαση, ανέρχεται στα 976.710.00 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Την ΔΕΥΑΠ θα επιβαρύνουν  τα καύσιμα, η συντήρηση των βυτίων, τα ανταλλακτικά των οχημάτων  τα έξοδα μεταφοράς και τα έξοδα του Βιολογικού, ενώ τον Δήμο η μισθοδοσία του προσωπικού που θα διατεθεί στην ΔΕΥΑΠ για την υλοποίηση του έργου. 

Κ.Α.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα