Ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτων: Τι ανέφερε ο Βασίλης Αϊβαλής στον ΜΑΧ FM

22.06.2021 / 10:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
aivalis

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μηχανικοί όσο περνάει ο καιρός αφού από 1η Ιουλίου η «ηλεκτρονική ταυτότητα» ακινήτων θα μπλοκάρει τις αγοραπωλησίες και τις μεταβιβάσεις. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής στον MAX Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, πριν από λίγο καιρό έγινε επαναπροσδιορισμός ακίνητων, ενώ μάλιστα η κυβέρνηση έδωσε και μία μεταβατική περίοδο στους πολίτες έτσι ώστε να μπορούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους τα ακίνητα.
Ωστόσο, η ηλεκτρονική ταυτότητα θα έπρεπε να είναι έτοιμη 1η Ιουλίου και τελικά δεν είναι. Όπως τόνισε ο κ. Αϊβαλής, το θέμα δεν είναι θέμα συστήματος αλλά το πώς θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που όχι μόνο τρέχει στους συμβολαιογράφους, αλλά όλοι ταυτόχρονα, πολίτες, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα διαδικασία.
Πολίτες και συμβολαιογράφοι δεν έχουν βρει ακόμα το ρυθμό τους ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και το κόστος της διαδικασίας που υπολογίζεται από τα 300 ευρώ και πάνω. Επειδή λοιπόν η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφεται, και επειδή κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει αυτό το χαρτί, Ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων ασκεί έντονες πιέσεις για να υπάρξει μια παράταση και να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου του 2022.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να το δει θετικά η κυβέρνηση γιατί την μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα την περάσουν οι πολίτες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα