ΠΑΣΟΚ: «Προσκλητήριο ενότητας και δεύτερη έδρα στην Αχαΐα» 

04.02.2023 / 9:15
3 ΠΑΣΟΚ

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Με σύνθημα «ούτε με ΝΔ, ούτε με ΣΥΡΙΖΑ» και με το διακύβευμα των εκλογών  που είναι: «οι πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτούς που είναι ικανοί για όλα για να παραμείνουν στην εξουσία και σε εκείνους που τα θυσιάζουν όλα στο βωμό του εθνικού συμφέροντος», όπως προσφάτως είχε πει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκοψε την πίτα της, την περασμένη Δευτέρα σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο κατάστημα εστίασης «W», στο Ρίο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αχαΐας. Παρόντες ήσαν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής του κόμματος στην Αχαΐα, Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΑΣΟΚ: «Προσκλητήριο ενότητας και δεύτερη έδρα στην Αχαΐα»  5

«Να γίνουµε ξανά η κυρίαρχη δύναµη»

«Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τον δικομματισμό της συντήρησης, το τοξικό δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ,  που στον πυρήνα του έχει ένα συγκεντρωτικό και αδιαφανές μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι δυνατό. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε το κράτος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, ούτε το κράτος του κολλητού του κ. Τσίπρα. Στον ελληνικό λαό αξίζει το κράτος της Διαφάνειας, των Ανεξάρτητων Αρχών, του ισχυρού ΕΣΥ, της δημόσιας ανταγωνιστικής Παιδείας, των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, που το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε και μπορεί να εγγυηθεί και στο μέλλον. Εδώ, από τον πράσινο νοµό της Αχαΐας µπορούµε να ξανακάνουµε τον ήλιο και την ελπίδα να ανατείλει και να δώσουµε οριστικό τέλος στην πολιτική της Ν.∆. που αποδείχτηκε και ανέτοιµη και ανήµπορη για να συγκρουστεί µε τα συµφέροντα. Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, στέλνουµε το µήνυµα της συστράτευσης, της συµµετοχής, του αγώνα και της νίκης. Φιλοδοξούµε να γίνουµε ξανά η κυρίαρχη δύναµη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Να πιστέψουμε σε αυτή τη μάχη»

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι διαχρονικά υπονομεύει και εργαλειοποιεί τους θεσμούς. Κριτική όμως άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να κάνει μια γενναία αυτοκριτική για τα δικά του πεπραγμένα, αφού όταν ανέλαβε την εξουσία λειτούργησε «επαναστατικώ δικαίω», αψηφώντας τους θεσμούς. «Ο πρωθυπουργός πήρε από το κόµµα του ψήφο εµπιστοσύνης και σύντοµα θα την ζητήσει και από τον ελληνικό λαό, ο οποίος όµως δεν θα του τη δώσει. Η Ν.∆. φοβάται το λαό και δεν τον εµπιστεύεται, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται από τις υποκλοπές. Εµείς είµαστε διαφορετικοί. Αποδείξαµε πολλές φορές πως έχουµε δημοκρατικά αντισώµατα. Καλούµε κάθε δηµοκράτη πολίτη να ξαναπιστέψει σε αυτή τη µάχη, τη δική μας συνολική και στοχευμενη μάχη, για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΑΣΟΚ: «Προσκλητήριο ενότητας και δεύτερη έδρα στην Αχαΐα»  6

«Εφικτή η 2η έδρα»

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκος Μοίραλης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για «ισχυρή άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στη χώρα και την Αχαΐα», δηλώνοντας πως σε επίπεδο νομού είναι «ρεαλιστικός και εφικτός ο στόχος της δεύτερης έδρας». Παράλληλα, κάλεσε σε ευρεία συσπείρωση κομματικά μέλη και στελέχη, ενώ απηύθυνε «προσκλητήριο συμμετοχής στην κοινή μάχη, σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Αχαΐας».

Το ψηφοδέλτιο Αχαϊας

Στο μεταξύ, την περασμένη Κυριακή ανακοινώθηκαν ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Στην Αχαΐα υποψήφιοι θα είναι: Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό, η καθηγήτρια ιατρικής Κατερίνα Σολωμού, ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος και η Ολυμπία Λόη. Επίσης: Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων, Θεόδωρος Νασιώτης, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, η γιατρός Παρασκευή Λουκοπούλου, ο Γιάννης Ταπεινός από τη Δυτική Αχαϊα και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Καρβουνιάρης και Δήμητρα Αναργύρου. Απομένει η κάλυψη μίας θέσης από γυναίκα υποψήφια.

ΠΑΣΟΚ: «Προσκλητήριο ενότητας και δεύτερη έδρα στην Αχαΐα»  7

Γιώργος Παπανδρέου

Κατερίνα Σολωμού

Μαρίνος Σκανδάμης

Δημήτρης Κατσικόπουλος

Ολυμπία Λόη

Θεόδωρος Νασιώτης

Γιώργος Μπέσκος

Παρασκευή Λουκοπούλου

Γιάννης Ταπεινός

Γιώργος Καρβουνιάρης

Δήμητρα Αναργύρου.

Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιοι θα είναι οι:

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Κωνσταντίνα Κατσαρή

Γιώργος Κυριακόπουλος

Κατερίνα Μπισµπίκη-Κονίδα

Χριστίνα Σταρακά

Περσεφόνη Πιστιόλη

Γιάννης Μουρτζιάπης

Πάνος Τρυφιάτης

Στην Ηλεία ανακοινώθηκαν 4 μόλις υποψήφιοι με τη λίστα να ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μιχάλης Κατρίνης

Μισέλ Αµπού Χάντµπα

Κωνσταντίνος Τσεριώνης

Χρόνης Αριστοµένης.

Η εκλογική περιφέρεια της Ηλείας συγκαταλέγεται σε εκείνες στις οποίες υπάρχουν κενά και εκκρεµότητες και αφορούν την ποσόστωση των γυναικών.

ΠΑΣΟΚ: «Προσκλητήριο ενότητας και δεύτερη έδρα στην Αχαΐα»  8

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα