Δήμος Πατρέων: «Δεν υπάρχει περιθώριο, πλην Αϊβαλή στη κεντροαριστερά»

04.02.2023 / 9:50
ka 75

Ανοίγοντας τον φάκελο της κεντροαριστεράς, ο Βασίλης Αϊβαλής φαίνεται πως συσπειρώνει γύρω του μία ευρεία ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επιχειρήσει διείσδυση υποψηφιότητας και στον κεντροδεξιό χώρο, με τη βοήθεια –περισσότερο και όχι μόνο- των μηχανικών συναδέλφων του. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προβεί σε ενίσχυση του προφίλ του, παρουσιάζοντας τις θέσεις του και συζητώντας με τη βάση της κοινωνίας. Παράλληλα, συνεχίζει τις συνομιλίες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του, ενώ λαμβάνει στηρίξεις –κάτι που ενταθεί τις επόμενες ημέρες- από γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, όπως ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Δημόπουλος και ο Πέτρος Γανός, προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών του Δήμου Πατρέων.

Αν και πολλά εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και ενδεχόμενες κομματικές συμμαχίες, συμπεριλαμβανομένου ότι ο χρόνος για την αυτοδιοίκηση ίσως «παγώσει» στο δίμηνο των κεντρικών καλπών, στην παράταξη του κ. Αϊβαλή «Πάτρα-Σπουδαία και πάλι», θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρχει αδιάλειπτη δραστηριότητα. Η δυναμική άλλωστε –με τη φυσιολογική φθορά που καταγράφει- του Κώστα Πελετίδη και το διαφαινόμενο «άνοιγμα» που θα τη συνοδεύσει στο δημοκρατικό τόξο -μιας και τα κομματικά στερεότυπα στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να καμφθούν- δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Ακόμη, όπως αναφέρουν γνώστες της αυτοδιοικητικής σκακιέρας, «ναι μεν δεν μπορεί πλέον να χωρέσει άλλη υποψηφιότητα από την κεντροαριστερά –αν και δεν τα παρατά ο Απόστολος Κατσιφάρας και τοπικοί παράγοντες «γεννούν» νέες ιδέες για πρόσωπα-, είναι, δε, ο ίδιος ο κ. Αϊβαλής που θα πρέπει να κινήσει εντονότερα τις διαδικασίες «απορρόφησης» των παρατάξεων Αλεξόπουλου και Ρώρου».

Το κοινό στοιχείο

Τέλος, κοινός παρονομαστής τόσο για τον Κώστα Σβόλη, όσο και για τον Βασίλη Αϊβαλή είναι το κλείσιμο της «ψαλίδας» με τον Κώστα Πελετίδη, ο οποίος επενδύει σε διευρύνσεις. Πως θα επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με εκλογικούς αναλυτές; «Στην πρώτη περίπτωση με ένα προς το παρόν σιωπηρό «πράσινο φως» καθόδου στον επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», ώστε να μπορεί να δεσμεύσει υποψηφίους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν… κομματικό εντέλλεσθε. Στη δεύτερη περίπτωση, με επιπλέον ένταση δραστηριοτήτων και ευρύ προσκλητήριο ενότητας σε όλο τον δημοκρατικό χώρο, κάτι που μπορεί να πράξει με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα ο κ. Αϊβαλής».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα