Καταγγελία πρώην αντιδημάρχου: Οι ρομά και τα προβλήματα στα Σαγέικα-Έπεσαν πυροβολισμοί σε γλέντι- Η στάση της αστυνομίας

16.08.2020 / 4:44
roma_axagia-1280x720

Σε καταγγελία, που απέστειλε στο dete.gr, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μόβρης και κάτοικος Σαγεϊκων Κωνσταντίνος Σπανός, σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε ανήμερα της Παναγίας στο χωριό της Δυτικής Αχαϊας με τους Ρομά αλλά και την στάση της Αξιωματικού Υπηρεσίας όταν ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα. Δείτε τι μας είπε: “Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να κάνω καταγγελία, για ένα συμβάν το οποίο συνέβη στο χωριό Σαγαίϊκα Αχαΐας την 15-8-2020. Ως συνήθως στην περιοχή μας, τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από τους Ρομά που κατοικούν στο χωριό μας. Από το πρωί της Άγιας αυτής ημέρας, με μουσική στο διαπασών δημιούργησαν μια κατάσταση ανυπόφορη για τους κατοίκους του χωριού. Δεν σταμάτησαν ούτε το μεσημέρι, κάναμε υπομονή, παρ’ όλη την ζέστη δεν μπορούσαμε να κλείσουμε παράθυρα, είπαμε μέρα είναι θα περάσει. Το χειρότερο όμως ότι από κάποιο διάστημα και μετά κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, άρχισαν τους πυροβολισμούς με καραμπίνες και πιστόλια. Αυτό είχε σαν συνέπεια τα σκάγια να πέφτουν στις σκεπές των σπιτιών μας, να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας και με ότι άλλο συνεπάγεται η ενέργεια αυτή (πιθανόν και τραυματισμό). Ενόχλησα καταρχήν το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, μίλησα με την Αξιωματικό Υπηρεσίας και μου είπε ότι είναι ενημερωμένοι και ήδη έχει ξεκινήσει περιπολικό να επιληφθεί του θέματος.

Πέρασαν περίπου τρία τέταρτα (οι ώρες που έχω κάνει τις κλήσεις είναι καταγεγραμμένες), ξανατηλεφωνώ στο Τμήμα μίλησα με την ίδια Αξιωματικό Υπηρεσίας, της είπα ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια που είναι το περιπολικό, μου ανταπαντά τραυματιστήκατε κύριε, δηλαδή της λέω πρέπει να τραυματιστούμε ή να σκοτωθούμε για να γίνει κάποια ενέργεια, της ζήτησα το όνομά της λέγοντάς της το δικό μου, η απάντησή της ήταν κάντε αίτηση να σας το δώσουν και με παραπέμπει στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Αυτή η συνομιλία είναι καταγεγραμμένη γιατί γνωρίζω ότι οι συνομιλίες καταγράφονται. Καταγγέλλω την ανάρμοστη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Αξιωματικού. Τηλεφωνώ στο Τμήμα Ασφαλείας, μιλάω με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας μου είπε ότι είναι ενημερωμένοι, αλλά οι πυροβολισμοί συνέχισαν να πέφτουν. Αναγκάζομαι και παίρνω τηλέφωνο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο τηλέφωνο 2610-226150 και μίλησα με κάποια κυρία ή δεσποινίδα, η οποία ευγενικά προς τιμήν της μόλις της είπα το όνομά μου και της ζήτησα το δικό της μου το έδωσε και μου είπε ότι θα ενημερώσει τον αρμόδιο Αξιωματικό να επιληφθεί του θέματος.

Η απορία μου είναι η εξής: Πρέπει για ένα τέτοιο θέμα να φτάσουμε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Δεν μπορεί άμεσα να λυθεί από τα τοπικά Τμήματα. Δηλαδή σε λίγο θα πρέπει να μιλάμε με τον Υπουργό. Εάν εγώ είχα κάνει αυτήν την ενέργεια ή κάποιος άλλος λαϊκός, θα είχε κατέβει όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στα Σαγαίϊκα. Οι Ρομά μήπως έχουν προστασία, είναι υπεράνω νόμων και δεν το ξέρουμε; Γιατί αν είναι έτσι να γίνουμε και εμείς Ρομά”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα