«Ζωντανό» το ενδιαφέρον για τη Χαλανδρίτσα από Βρετανούς και Καναδούς επενδυτές

13.05.2023 / 10:00
Patra_Chalandritsa_F1

Τετ α τετ με Βρετανούς και Καναδούς- Χολωμένος από τη στάση της τοπικής κοινωνίας στην υπόθεση του αυτοκινητοδρομίου ο  Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Σε προχωρημένες επαφές με δυο επενδυτικούς κύκλους του εξωτερικού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νεολόγου» των Πατρών, ο α’ αντιπρόεδρος της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» και πρόεδρος του Επιμελητήριου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαρλαφέκας συναντήθηκε πρόσφατα με Βρετανούς επενδυτές, αλλά και με Καναδό επενδυτή, οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για να αναλάβουν το λειτουργικό έργο του αυτοκινητοδρομίου. Υπενθυμίζεται πως το αυτοκινητοδρόμιο στη Χαλανδρίτσα έχει πάρει τις σχετικές πολεοδομικές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις, αλλά απαιτούνται κεφάλαια και επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Μαρλαφέκας, εμφανίζεται πικραμένος για τη στάση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στη διεκδίκηση του έργου.

«Είμαι ένας άνθρωπος που το έχει πιστέψει και τρέχω μοναχός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρλαφέκας μιλώντας στον Max fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου. Μάλιστα, ο κ. Μαρλαφέκας ανέφερε ότι οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και οι παρουσιάσεις του έργου του Αυτοκινητοδρομίου είναι συνεχείς. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην ίδια εκπομπή, την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με υποψήφιο επενδυτή που ήρθε από Λονδίνο στην Ελλάδα και στον οποίο έγινε παρουσίαση της επένδυσης στη Χαλανδρίτσα. Παράλληλα, την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μαρφαλέκας είχε συνάντηση με έτερο υποψήφιο επενδυτή από το εξωτερικό στην Αθήνα.

Ωστόσο, σχολιάζοντας τη στάση της τοπικής κοινωνίας, ανέφερε στην ίδια εκπομπή τα εξής:

«Η περιοχή μας είναι τοξική στα πάντα για αυτό και δεν μιλάω. Εάν βγει ένα όνομα (σ.σ. υποψήφιου επενδυτή), θα δούμε 50 γραφικούς της Πάτρας να τον κοροϊδεύουν…». 

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνολική έκταση επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας, στη θέση Ρέντες, και απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας, με χρόνο υλοποίησης τα δυο χρόνια.

Προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της επένδυσης. Το Αυτοκινητοδρόμιο θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες διαφόρων κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως επίσης να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα