Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μικρός δεν ήθελε να γίνει βασιλιάς – Η στάση του Χάρι

27.05.2021 / 14:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
william_harry_ap_megan_kate_1000

«Βαριά» φαίνεται να ήταν για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, η ευθύνη της διαχείρισης υπό την έννοια του μονάρχη, όταν ήταν παιδί, και όχι άδικα.

Αυτό αποκαλύπτεται και από όσα έλεγε η μητέρα του σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, αναφορικά με την σειρά διαδοχής αλλά και το πώς ένιωθε ο Χάρι για όλο αυτό. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν (People), αποκαλύπτει ότι κατά την διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η ίδια του εκμυστηρεύτηκε ότι «ο Ουίλιαμ συχνά της έλεγε ότι δεν ήθελε στα αλήθεια να γίνει βασιλιάς και τότε ο Χάρι απαντούσε ‘αν δεν θέλεις τη δουλειά, θα την πάρω εγώ».

Φυσικά τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά, με τον Ουίλιαμ να γίνεται παράδειγμα «κρατικού αξιωματούχου» μετά και την τόση εκπαίδευση που έλαβε από την γιαγιά, βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι, επέλεξε συνειδητά να αποστασιοποιηθεί από τα «βασιλικά» του καθήκοντα.

Να θυμίσουμε πως ο Δούκας του Κέιμπριτζ είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του, «δεν περιμένω να γίνω βασιλιάς, γιατί αυτό δυστυχώς θα σημαίνει ότι η οικογένειά μου θα έχει προχωρήσει και δεν το θέλω αυτό» Ενώ ταυτόχρονα, είχε παραδεχτεί ότι μέχρι να αναλάβει τον θρόνο, θέλει να εστιάσει στον ρόλο του ως πατέρας για να «μεγαλώσω τα παιδιά μου για να γίνουν καλοί άνθρωποι με αίσθηση του χρέους και της υπηρεσίας προς τους άλλους».
 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα