Βραβεύτηκαν σπουδαίες Ελληνίδες σε μία συγκινητική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.  Απόδημου Ελληνισμού

02.04.2023 / 5:00
κατσανιώτης (1)

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ρόλο της Ελληνίδας γυναίκας που ζει και προοδεύει στο εξωτερικό με πολλαπλούς ρόλους, ως πολιτικός, επιστήμονας, ως επιχειρηματίας, ως ευεργέτιδα, ως ενεργή πολίτης μεταξύ δύο κόσμων, που με τη δράση της αναδεικνύει, καλλιεργεί και προωθεί τις αξίες του Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Οργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν Ελληνίδες της Διασποράς, οι οποίες με το έργο τους αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών η Πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Ευρώπης, αντιδήμαρχος Solingen, Ιωάννα Ζαχαράκη που δραστηριοποιείται στην Γερμανία και κατάγεται από την Χρυσομηλιά Καλαμπάκας. Επίσης η μεγάλη ευεργέτιδα, Αρχόντισσα των Εκκλησιών και Πρέσβειρα του Απόδημου Ελληνισμού, Αικατερίνη Σοφιανού-Μπελεφάντη (Αίγυπτος – Ρουμανία), η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη (Ηνωμένες Πολιτείες), η διακεκριμένη γιατρός-χειρουργός της Αργεντινής Χριστίνα Τσαρδίκου (Νότιος Αμερική – Αργεντινή), η Αρχόντισσα των Εκκλησιών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μαρίνα Τσιχλάκη (Υποσαχάρια Αφρική – Μοζαμβίκη, Ζάμπια), και η διακεκριμένη ιατρός – ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου, (Αυστραλία).

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα