Βολές αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν: «Θα πας στο φεγγάρι, αλλά δεν διαθέτεις πυροσβεστικά αεροσκάφη»

04.08.2021 / 10:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
AAMCy5W

Σφοδρή κριτική δέχεται τις τελευταίες μέρες η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν εξαιτίας των δεκάδων φονικών πυρκαγιών, που συνεχίζουν να μαίνονται στη χώρα και την αδυναμία των Αρχών να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της πυροπροστασίας και κυρίως στην απουσία αεροσκαφών κατάσβεσης, αφού ο στόλος που επιχειρεί αποτελείται από … τρία μόλις πυροσβεστικά αεροσκάφη, αποτελούν στόχο των σοβαρών επικρίσεων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα.

Ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Φαίκ Οζτράκ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν για τις σοβαρές ελλείψεις στα πυροσβεστικά μέσα, σχολιάζοντας καυστικά πως: «αυτοί που δήλωναν πως : “Θα πάμε στο φεγγάρι”, δεν έχουν στα χέρια τους πυροσβεστικά αεροσκάφη», ενώ επιτέθηκε και κατά του προέδρου Ερντογάν, για τις «συσκευασίες με τσάι» που έριξε σε κατοίκους φλεγόμενων περιοχών.

tourkia-65877

«Ο Ερντογάν όταν υπάρξει στην χώρα μια φυσική καταστροφή ή κρίση, πρώτα εξαφανίζεται μερικές μέρες και μετά εμφανίζεται και πετάει στα κεφάλια του κόσμου πακέτα με τσάι. Αυτοί οι οποίοι μέχρι πριν από δύο μήνες έλεγαν πως “Θα πάμε στο φεγγάρι”, δεν έχουν στα χέρια τους πυροσβεστικά αεροσκάφη. Που πήγαν αυτά τα τρις δολάρια ;» σχολίασε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του CHP, που καυτηρίασε και τα 16 προεδρικά αεροσκάφη του Τούρκου προέδρου.

«Για το κύρος του κύριου άρχοντα, επενδύθηκαν δις δολάρια σε ιπτάμενα παλάτια, αλλά η συντήρηση των απαραίτητων για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών αεροσκαφών δεν έγινε ποτέ. Δεν υπάρχουν αεροσκάφη για να σβήσουν την πυρκαγιά, αλλά υπάρχουν ιπτάμενα παλάτια για να βλέπεις την πυρκαγιά πρόεδρε Ταγίπ Ερντογάν» σχολίασε ο Οζτράκ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα