Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Σε διαφορετικό ανακριτή θα απολογηθούν οι επτά νέοι συλληφθέντες

01.06.2023 / 18:58
xroni-1-600x337-600x337-600x337-1

Η12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές εισέφερε στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος προσώπων που είχαν μείνει εκτός του πεδίου των ερευνών της δικαιοσύνης.
Νέος ανακριτικός κύκλος ξεκινά με την έκδοση επτά ενταλμάτων σύλληψης για τη υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια.

Ο πρώτος ανακριτικός κύκλος, που βρίσκει στη φυλακή τους περισσότερους κατηγορούμενους, ολοκληρώθηκε και η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί πρώτα σε εισαγγελέα και από εκεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη.

Ωστόσο, με το κλείσιμο της πρώτης δικογραφίας δεν κλείνει και η ποινική εμπλοκή για όλα τα πρόσωπα αφού η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές εισέφερε στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος προσώπων που είχαν μείνει εκτός του πεδίου των ερευνών της δικαιοσύνης.

Στόχος της δικαιοσύνης είναι η πρώτη υπόθεση να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα καθώς ήδη μετρά ο χρόνος της προσωρινής κράτησης για τους κατηγορουμένους και όπως πάντα σε τέτοιες πολυπρόσωπες υποθέσεις υπάρχει στον ορίζοντα ο κίνδυνος να λήξουν τα 18μηνα,που είναι και τα ανώτατα όρια πρωινής κράτησης, πριν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αρχές διαχώρισαν τη δικογραφία και έτσι οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν σε διαφορετικό ανακριτή για τις πράξεις που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν και είναι γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία.

Μετ’α την απολογία ενός εκάστου του κατηγορούμενου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφαίνονται για την ποινική μεταχείριση τους, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των κατηγορουμένων να διευρυνθεί με βάση τα στοιχεία που θα θέσει στον ανακριτή η ανήλικη που είναι και το θύμα σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας έχοντας συγκλονίσει την κοινή γνώμη για όσα βίωσε το κορίτσι στην πιο τρυφερή του ηλικία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα