Τσιγκρής:Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας

09.09.2021 / 14:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
aggelos-tsigkris-neos

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει τη συνέχιση λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Το MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Απριλίου 2021 και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών της Αχαΐας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ως τα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου θα έχει ανασταλεί η λειτουργία του. 

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παρατηρηθεί αδυναμία προγραμματισμού  ραντεβού για εμβολιασμό, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου 2021. 

Ο συγκεκριμένος χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου εμβολιαστικού κέντρου, αφού διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των πολιτών. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του, το MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση και διεξήγαγε χιλιάδες εμβολιασμούς πολιτών από ολόκληρη την Αχαΐα, πολλοί εκ των οποίων το προτιμούν σε σχέση με τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. 

Η συνέχιση λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των νέων εμβολιασμών και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού μας”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη συνέχιση λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας και β) πότε αναμένεται η σχετική απόφαση._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα