Τσιγκρής για ανάκληση της απόφασης για Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας.

29.10.2021 / 16:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητάει την ανάκληση της απόφασης υποβιβασμού σε τριθέσιο του Δημοτικού Σχολείου Ψωφίδας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 81/4.10.2021 ενημερωτικό έγγραφο που μας κοινοποίησε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ψωφίδας Καλαβρύτων, το τετραθέσιο δημοτικό σχολείο της περιοχής υποβιβάζεται από τετραθέσιο σε τριθέσιο, λόγω της μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού μαθητών. 

Ωστόσο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εναντιώνεται έντονα στην παραπάνω απόφαση, επικαλούμενος την επιβολή της χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα της περιοχής. 

Λόγω του γεγονότος ότι η σχολική χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη, σε περίπτωση υποβιβασμού του δημοτικού σχολείου Ψωφίδας, δεν διασφαλίζεται η δυνατότητα έγκυρης μετεγγραφής των μαθητών στην Κλειτορία, προκειμένου να παρακολουθήσουν το σύνολο των προβλεπόμενων μαθημάτων. 

Επιπλέον, σε περίπτωση υποβάθμιση; του δημοτικού σχολείου Ψωφίδας, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των μαθητών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύσουν καθημερινά μεγάλη χιλιομετρική απόσταση προκειμένου να φτάνουν στο νέο τους σχολείο. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η ανάκληση της απόφασης αυτής, αφού θα επιφέρει πολλαπλά και εκτεταμένα προβλήματα στο σύνολο των μαθητών της περιοχής και τις οικογένειές τους”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ανάκληση της απόφασης που προβλέπει υποβιβασμό του τετραθέσιου δημοτικού σχολείου Ψωφίδας και τη μετατροπή του σε τριθέσιο και β) πότε αναμένεται η ανάκληση αυτή._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα