Τουρισμός – Έναρξη από την 1η Απριλίου για την αγγλική αγορά, με νέους προορισμούς

01.11.2021 / 23:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pa 74

Με νέες συμφωνίες για τον ελληνικό τουρισμό ξεκίνησε η μεγάλη τουριστική έκθεση στο Λονδίνο WTM (World Travel Market) καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία με τους μεγάλους συμπαίκτες της αγοράς – tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες.

«Σήμερα, ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας και της ψήφου εμπιστοσύνης στη χώρα, έρχονται οι συμφωνίες τις οποίες μπορούμε να ανακοινώνουμε σιγά-σιγά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και προσέθεσε: «Ξεκινάμε λοιπόν για την αγγλική αγορά με την Jet2 από την 1η Απριλίου, συνδέοντας την Αθήνα και το Ηράκλειο με καινούργιους προορισμούς, όπως Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ, προωθώντας τον city break τουρισμό, με επιπλέον 600.000 θέσεις από την Jet2 συγκριτικά με το 2019. Παράλληλα, συζητάμε τη δυνατότητα, η οποία φαίνεται να ωριμάζει πλέον, να συνεχίζουν να πετούν και το χειμώνα του 2022 και του 2023».

Αναφερόμενος στην Jet2, ο υπουργός είπε ότι «πρόκειται για τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγγλική αγορά, καθώς εξυπηρετεί 47 εκατομμύρια ταξιδιώτες». Τόνισε, επίσης, ότι όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, «θα γίνει συνδιαφήμιση με τον ΕΟΤ, προκειμένου με βάση την τριετή στρατηγική που έχουμε χαράξει, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους προορισμούς που θέλουμε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ξεκινάει διπλή καμπάνια, η πρώτη για το city break και τον χειμερινό τουρισμό από τέλος Νοεμβρίου μέχρι Φεβρουάριο και η δεύτερη Φεβρουάριο-Μάρτιο για τη θερινή σεζόν.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο υπουργός, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να δεχτεί πολλούς περισσότερους επισκέπτες από τα περίπου 30 εκατομμύρια του 2019, αρκεί να ενισχυθούν και άλλοι προορισμοί και να μοιραστούν καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα