Παρασκευή, 15.01.2021, 9:09 πμ

Τουρισμός: Χωρίς ανοσία το καλοκαίρι, το βλέμμα στους Έλληνες – Η Δυτική Ελλάδα προετοιμάζεται

04.01.2021 / 21:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 14

Μαύρα μαντάτα έφερε για τον τουρισμό η είδηση ότι τα εμβόλια που πλέον έχουν φτάσει στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότερα από τις αρχικές προσδοκίες και τα όσα ήλπιζαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα λιγοστά εμβόλια σημαίνουν καθυστέρηση του τείχους της ανοσίας που για να μπορέσει να κτιστεί θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξεως του 75% του πληθυσμού.

Με αυτούς τους ρυθμούς των εμβολιασμών, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη και το υπαρκτό και μη αμελητέο ανάχωμα των αρνητών είναι μαθηματικά αδύνατον να έχουμε ανοσία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακόμα και στην περίπτωση που μπουν γρήγορα στην αγορά και τα υπόλοιπα εμβόλια που είναι να παραχθούν από τις άλλες εταιρείες, πλην της Pfizer.

Μέχρι το καλοκαίρι είναι απίθανο να έχουμε ανοσία. Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός, ο κλάδος που χτυπήθηκε όσο κανείς από την πανδημία, θα ματώσει και το καλοκαίρι του 2021.

Ειδικότερα ο εξωτερικός τουρισμός, με τους ξένους τουρίστες και τις αεροπορικές πτήσεις, είναι πλέον σίγουρο ότι θα κινηθεί σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο.

Η περσινή εμπειρία από τη συνύπαρξη κορωνοϊού και τουριστών από το εξωτερικό δεν ήταν και τόσο ευχάριστη και πολλοί τα.. ρίχνουν στον τουρισμό για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, θεωρώντας ότι τα σύνορα δεν έπρεπε να ανοίξουν με αυτόν τον τρόπο.

Το σίγουρο είναι ότι οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι έτσι ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατόν απώλειες από την πανδημία

Και η μόνη λύση πάνω σε αυτό είναι ο εσωτερικός τουρισμός, δηλαδή οι Έλληνες τουρίστες. Να στραφεί η τουριστική αγορά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ