Πάτρα – Το Προφίλ των “Αρνητών” – Ποιοι συμμετέχουν στις συνάξεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

24.07.2021 / 17:23
PANO_20210714_194353

Δίχως ίχνος προφύλαξης μερικές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν κατά των εμβολίων

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τις έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια είναι η μόνη απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, οι αντιεμβολιαστές της προχωρούν σε συγκεντρώσεις, χωρίς αποστάσεις και μάσκες.

Στην Πάτρα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου, έγινε μια ακόμη συγκέντρωση «κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι διοργανωτές. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη ανάλογες συγκεντρώσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, μια στις αρχές του Ιουλίου και άλλη μία στις 16 του μήνα, επίσης στην πλατεία Γεωργίου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά κατά της καραντίνας, είχαν γίνει και τον χειμώνα που μας πέρασε στην Πάτρα, ωστόσο ήταν λιγότερο μαζικές, σε σχέση με αυτές που διεξάγονται αυτή την περίοδο στην πόλη.

Σε όλες τις συνάξεις, το σκηνικό είναι πάνω – κάτω το ίδιο. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν ελληνικές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα κατά των μέτρων ή των εμβολίων. Συνήθως οι συγκεντρωμένοι ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν τηρούν τις αποστάσεις και δεν φορούν μάσκα.

Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά των συγκεντρώσεων του χειμώνα με αυτές που διεξάγονται την παρούσα περίοδο, τόσο στην Πάτρα, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρες, είναι ότι πλέον το «πάνω χέρι» στις πλατείες παίρνουν στοιχεία που κινούνται στον εθνικιστικό, αντιδημοκρατικό  και ακροδεξιό πολιτικό χώρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής στην πλατεία Γεωργίου, όπου οι συγκεντρωμένοι – σαφώς πιο οργανωμένοι από τις προηγούμενες φορές – κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως: «δεν θα περάσει ο φασισμός», «να φύγουν τα πουλημένα τομάρια της τυραννίας», «να φύγει ο Χίτλερ». Και εάν τα συνθήματα στα πλακάτ προϊδέασαν, οι «μάσκες έπεσαν» όταν ο ομιλητής της συγκέντρωσης, ο εξ Αθηνών απόστρατος ναύαρχος Α. Παπαντωνίου, ο οποίος ζήτησε να συλληφθούν όλοι οι βουλευτές καθώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το άρθρο περί εσχάτης προδοσίας. Επίσης, ζήτησε ο στρατός να στηρίξει την προσωρινή κυβέρνηση που θα επιλέξει πρωτογενώς ο λαός.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι με ζωηρά χειροκροτήματα και επευφημίες «ενέκριναν» τη θέση του κ. Παπαντωνίου, η οποία είναι επί της ουσίας, κλήση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν στην πολιτική ζωή του τόπου και να κάνουν πραξικόπημα!

Κοντά σε αυτούς, που όπως γράψαμε δίνουν τον τόνο, χωρίς να σημαίνει ότι σε αυτές τις συγκεντρώσεις υπάρχουν και άτομα που απλώς διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και έχουν κουραστεί από την παρατεταμένη καραντίνα, υπάρχει και μια μερίδα ιερέων, οι οποίοι είναι ενάντιοι στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, ο οποίος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο υπέρ των εμβολίων, όσο και υπέρ των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού. Πρόκειται για ιερείς, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το ποίμνιο τους, που τους ακολουθεί πιστά σε ό,τι και εάν λέγουν.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι οι οποίοι «βλέπουν» πίσω από τα εμβόλια και τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, «ισχυρές ελίτ που επιθυμούν να καθυποτάξουν το ελληνοχριστιανικό φρόνημα», και «να εξαφανίσουν κάθε είδους ατομική ελευθερία, να βάλουν στον οργανισμό τους αμφιβόλου προέλευσης ουσίες που είτε θα τους εξοντώσουν μεσοπρόθεσμα, είτε θα τους μετατρέψουν σε άβουλα καταναλωτικά όντα, ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί εξ αυτών θεωρούν ότι εκπληρώνονται οι προφητείες για την έλευση του αντιχρίστου ή ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού αντιστοιχεί με το Χάραγμα του 666».

Όλοι, βέβαια, οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν μπορούν να σταθούν στο πεδίο του ορθού λόγου και της επιστήμης, η οποία έχει «αναγκαστεί» σε δώσει απαντήσεις και για αυτά τα θέματα, μιας και οι αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα