Το πολιτιστικό καλοκαίρι του 2021 στην Πάτρα δεν θα διαφέρει σε πολλά από αυτό του 2020

25.05.2021 / 20:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 7

Αρκετά χλωμό και αυτό το καλοκαίρι είναι να δούμε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας μεγάλες παραγωγές, με βάση τα μέρα και τις συνθήκες που φαίνεται να διαμορφώνονται υπό το κλοιό της πανδημίας.

Μέχρι ώρας το μέτρο που ισχύει και εφόσον δεν αλλάξει κάτι είναι το 50% της χωρητικότητας  για κάθε παράσταση στον θέατρο που φιλοξενείται.

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας που αποτελεί τον μοναδικό ίσως χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, χωράνε 956 άτομα.

Με το 50% ο αριθμός αυτός αυτόματα μειώνεται στους 478, γεγονός που είναι απαγορευτικό για μια μεγάλη παραγωγή, με πολλούς συντελεστές στο να έρθει στην Πάτρα γιατί πολύ απλά δεν θα βγαίνει οικονομικά.

Η λύση θα ήταν να αυξηθεί η τιμή του εισιτήριου όμως και σε αυτή την περίπτωση, κρίνοντας από τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που ζει ο κόσμος, δεν θα υπήρχε και τόσο μεγάλη ανταπόκριση.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι να μην διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το περσινό όπου κυριάρχησαν οι μικρές παραγωγές που στηρίχτηκαν στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα