Πάτρα: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη συνάντηση της Κοινοφελούς με τα πληρώματα του Καρναβαλιού-ΦΩΤΟ

25.05.2021 / 10:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3

Η ανακοίνωση της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων:

Με αντικείμενο τη «Λειτουργία του χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Μαϊου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο η πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενώ παρεμβάσεις για το θέμα έκαναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών, Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων κατέθεσαν τις απόψεις τους με παρεμβάσεις τους.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αναλύθηκε ο στόχος που είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου πολιτιστικού χώρου με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη κληρονομιά που τα συνοδεύει, με έντονα δημιουργικό, ψηφιακό, οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και συμμετοχικό χαρακτήρα.

Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία πολιτιστικών υπηρεσιών στο χώρο του Παλαιών Σφαγείων προοριζόμενες για ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, που στόχο θα έχουν την ενεργή πρόσβαση, τη συμμετοχή και την απόλαυση του πολιτιστικού προϊόντος καθώς και την εξέλιξη της πολιτισμικής εμπειρίας στην πόλη μας. Όραμα είναι να αξιοποιήσει τους εκθεσιακούς του χώρους και τα καινοτόμα δημιουργικά εργαστήρια ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να αποτελέσει τοπόσημο και πολιτιστικό πυρήνα της πόλης των Πατρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα