Το “παντεσπάνι” και το “Δώρο Ελευθερίας” φέρνει αντιδράσεις – Τι λέει η Πρωτοβουλία Νέων

28.06.2021 / 21:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 38

Η ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Νέων αναφέρει τα εξής:  «Αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Κάτι τέτοιο είπε η Μαρία Αντουανέτα, σύζυγος του Λουδοβίκου 16ου, για τον φτωχό λαό της Γαλλίας. Μια φράση προσβλητική και εκτός πραγματικότητας, η οποία έμεινε στην ιστορία ως ένα δείγμα της απόστασης ανάμεσα στις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.

Ανάλογη χροιά φέρει και η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης σήμερα, με το “Δώρο Ελευθερίας” των 150 ευρώ για διακοπές/εκδηλώσεις, που θα δώσει στους νέους  εφόσον εμβολιαστούν…

Η πραγματικότητα που η νεολαία αντιμετωπίζει σήμερα είναι πολύ άσχημη. Κοντά στο 40% είναι άνεργοι, οι μικρότερες ηλικίες πασχίζουν μαζί με τις οικογένειες τους να τα βγάλουν πέρα, η ιδιωτική δαπάνη για την παιδεία αγγίζει αυτή της κρατικής, ενώ φοβόμαστε τι θα δούμε τον Σεπτέμβρη από φοιτητικά ενοίκια.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός προτιμά να δώσει ένα αντίδωρο, όπως ανέφερε η κυρία Μενδώνη, ένα εισιτήριο για το ανέμελο καλοκαιράκι που συνεχώς διαφημίζουν.

Οι ψήφοι της νέας γενιάς δεν εξαγοράζονται. Καταλαβαίνουμε ότι και το ποσό αυτό για το μεγάλο μέρος της γενιάς μας δεν είναι κάτι λίγο. Σε πολλούς δίνει την ελπίδα να ονειρευτούν ένα διάλειμμα από την σκληρή πραγματικότητα. Η τραγική, όμως, κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω του Covid-19 και της ανευθυνότητας χειρισμού του δε θα ξεχαστούν εύκολα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα