Το ψυχογράφημα του 33χρονου συζυγοκτόνου – «Σοκάρει η έλλειψη ευαισθησίας και συναισθήματος»

28.06.2021 / 20:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 29

Eχει σοκάρει τους πάντες με την κυνικότητα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Κάρολαϊν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Το ψυχογράφημα, μάλιστα του 33χρονου συζυγοκτόνου επιχείρησε να κάνει η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη, μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Θεωρώ σπουδαίο να βγαίνουμε οι επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας και να αφουγκραζόμαστε τα όσα συμβαίνουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση» σημείωσε η κυρία Φωτεινάκη, υπογραμμίζοντας πως «ωστόσο μπορούμε να μοιραστούμε προβληματισμούς, ακριβώς γιατί μας ακούει πάρα πολύς κόσμος».

«Οι άνθρωποι οι οποίοι υφίστανται βία, και ιδιαίτερα αν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία που τα συχνότερα θύματα είναι οι γυναίκες, δυσκολεύονται πάρα πολύ να φύγουν, γιατί φοβούνται και καμιά φορά ενοχοποιούν και τον εαυτό τους» τόνισε η συμβουλευτική ψυχολόγος, προσθέτοντας πως «χρειάζεται να σχεδιάσουν μαζί του οι ειδικοί ένα exit plan, προκειμένου να βγουν από αυτές τις σχέσεις με ασφάλεια».

«Δεν είναι καθόλου απλό το να βγει ένας άνθρωπος από την όποια κακοποιητική σχέση, είτε μιλάμε για ψυχική βία, είτε για λεκτική, είτε σωματική» συμπλήρωσε η Ευφροσύνη Φωτεινάκη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα