Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας φιλοξενεί τη Μουσική Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Τα κλέφτικα», με την Αρετή Κετιμέ και τον Γιώργο Αγγελόπουλο

28.07.2021 / 17:39
foto 2

«Και στη δεξιά μου τη μεριά ν΄αφήστε παραθύρι,

να μπαίνει ό ήλιος το πρωϊ και το δροσό το βράδυ,
να μπαινοβγαίνουν τα πουλιά, της άνοιξης τ΄αηδόνια,
και να περνούν οι γέμορφες, να με καλημεράνε».
«ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟ ΚΙΒΟΥΡΙ»

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας  φιλοξενεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο νέο Πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, τη Μουσική Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Τα κλέφτικα», με την Αρετή Κετιμέ και τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Η παράσταση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, «πραγματεύεται»  κλέφτικα τραγούδια που εγκωμιάζουν τη ζωή, τα κατορθώματα, τη νικηφόρα μάχη ή τον ένδοξο θάνατο. Μολονότι αναφέρονται σε ιστορικά γεγο­νότα δεν περιλαμβάνουν ακριβή διήγηση ούτε προσήλωση σε συγκε­κριμένα πρόσωπα.

Οι ήρωες, σε αντίθεση από τα ακριτικά, δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες και είναι απλοί θνητοί. Στα ολιγόστιχα λιτά, χωρίς εξηγήσεις και περιγραφές περιστατικών, κλέφτικα τραγούδια η μετάβαση από την μια εικόνα στην άλλη γίνεται γρήγορα.

Σε όλα σχεδόν τα τραγούδια απαντάται ζωντανός διάλογος μεταξύ προ­σώπων, ενώ ενίοτε, όταν δεν υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, ο δημιουργός εισάγει μια συμβατική εικόνα, όπως  ένα πουλί με ανθρώπινη λαλιά προκειμένου να παραχθεί ο διάλογος.

Συντελεστές:

Αρετή Κετιμέ – Φωνή

Γιώργος Αγγελόπουλος – φωνή

παίζουν οι μουσικοί:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΙΟΥΡΗΣ: κλαρίνο   

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ: λαούτο  

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: κρουστά

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: βιολί  

Σκηνοθεσία: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

videoart: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ   

Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ηχητική επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ

Στις απαγγελίες  των κειμένων ακούγονται οι φωνές των ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ και ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΛΑ

Η προμήθεια των δωρεάν δελτίων εισόδου για τη Μουσική Παράσταση, γίνεται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα – πλην Κυριακής – και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr.

  • Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα