«Πάντα φρόντιζα το δέντρο της ψυχής μου»! Ο Γιάννης Πλουταρχός μας μιλά λίγο πριν ταξιδέψει μουσικά το πατρινό κοινό

28.07.2021 / 17:00
01 (2)-ink

Συνέντευξη στην Κατερίνα Τσουκαλά

Ο Γιάννης Πλούταρχος αναμφισβήτητα θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής μας. Τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες, οι ερμηνείες του είναι πάντα μοναδικές, η παρουσία του και η συμπεριφορά του, με την απλότητα και την αυθεντικότητά, τον καθιστούν δικαίως ένα από τα «καλύτερα παιδιά» μέσα στη μουσική βιομηχανία.

Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης έρχεται την Πέμπτη στις 29/7 στο Γήπεδο της Παναχαϊκής, για ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Μαζί του ο γιος του Γιώργος Κακοσαϊος, ο οποίος αναμφίβολα έχει κληρονομήσει το χάρισμα του πατέρα του.

Ο Γιάννης Πλούταρχος μας μιλάει για τα συναισθήματα που γεννιούνται ξανά ανεβαίνοντας μετά από καιρό στη σκηνή, αναφέρεται στο ταλέντο που έχουν κληρονομήσει τα παιδιά του, στο ξεκίνημα του γιου του έχοντας τον στο πλάι του, τονίζει πως η χώρα μας δεν θα σταματήσει ποτέ να βγάζει εξαιρετικές φωνές και τέλος, μας εκμυστηρεύεται τα σχέδια του για το μέλλον. Ας τον απολαύσουμε….

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια χωρίς την άμεση επαφή με το κοινό και τώρα ξεκινάει ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στον κόσμο που σας στηρίζει. Πως ήταν η προηγούμενη περίοδος για εσάς και ποια τα συναισθήματα που γεννιούνται με την «επιστροφή»; 

Το προηγούμενο διάστημα για μένα ήταν διδακτικό, είχε τα χαρακτηριστικά της αφύπνισης που με οδήγησε σε έναν άλλο τρόπο σκέψης πιο ενσυνείδητο. Συναισθήματα και σκέψεις με την επιστροφή είναι δύσκολο να διατυπώσω με λέξεις. Καθώς ανέβαινα για πρώτη φορά μετά από την κατάσταση αυτή στη σκηνή, ένιωσα σαν το παιδί που περίμενε το δώρο του σχεδόν δύο χρόνια και ο κόσμος ήταν εκεί περιμένοντας υπομονετικά από τις 19:00 που άνοιξαν οι πόρτες μέχρι τις 9:30 που ξεκίνησε η συναυλία και με τον υδράργυρο να γράφει 38 βαθμούς. Το πιο ωραίο δώρο είναι η αγάπη και εγώ αυτό το έλαβα από τον κόσμο και νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη. 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε στον καλλιτεχνικό χώρο; Θεωρείτε τον εαυτό σας το «καλύτερο παιδί»;

Ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητα του και αυτό τον κάνει διαφορετικό. Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι στο χώρο μου και σαν χαρακτήρες και σαν καλλιτέχνες, που τους αγαπώ και τους σέβομαι. Όσον αφορά τον εαυτό μου μπορώ να σας πω με σιγουριά τί δεν ένιωσα ποτέ μέχρι τα 51 μου χρόνια: Μνησικακία, ζήλια, φθόνο. Πάντα φρόντιζα το δέντρο της ψυχής μου να το περιποιούμαι, να το ποτίζω κάθε μέρα με αγάπη και ευγνωμοσύνη, έτσι ώστε να κάνει βαθιές ρίζες δυνατές για να μπορεί να καρποφορήσει.

Στην συναυλία μαζί σας για πρώτη φορά ο γιος σας Γιώργος. Πως νιώθετε όταν τραγουδάτε μαζί; Ποια η συμβουλή που του έχετε δώσει, τι να προσέχει και τι να προσεγγίζει πάντα με αγάπη;  

Πως νιώθω… Στα μάτια μου έχει μείνει η εικόνα όταν ήρθε στον κόσμο και τον κρατούσε η μάνα του αγκαλιά. Στα μάτια μου είναι η εικόνα της πρώτης μέρας στο δημοτικό σχολείο όταν έφευγε από το σπίτι και μας χαιρετούσε κλαίγοντας, γιατί γι’  αυτόν ήταν άγνωστο το καινούργιο περιβάλλον που θα συναντούσε ολομόναχος. Στα μάτια μου, είναι η εικόνα όταν τον πήγα στην πύλη για να παρουσιαστεί φαντάρος, με αγκάλιασε, πήρε το σάκο του και μπήκε στο κέντρο εκπαίδευσης χωρίς να κοιτάξει πίσω. Στα μάτια μου είναι η εικόνα της πρώτης μέρας στο στούντιο γράφοντας το πρώτο του τραγούδι. Εύχομαι να γεμίσουν η ζωή μου, η καρδιά μου και τα μάτια μου εικόνες και συναισθήματα από όλα μου τα παιδιά. Εύχομαι ο Γιώργος να αγαπήσει τον κόσμο, να αγαπήσει τη δουλειά του, να σεβαστεί τους συναδέλφους του και να αγωνιστεί πολύ σκληρά με θέληση και υπομονή γι’ αυτό που αγαπάει.

Μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια με πολύ ταλέντο.. Είναι καθαρά γονιδιακό ή οφείλεται στην έκδηλη αγάπη σας για τη μουσική, που απλά τους την έχετε εμφυσήσει; Ποια φωνή θα λέγατε πως ξεχωρίζει μέσα στο σπίτι;    

Τα παιδιά μου τα έχω μεγαλώσει με τη μουσική και το τραγούδι. Τα ακούσματα τους είναι δημοτικά, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά και σύγχρονα. Το είχαμε σαν παιχνίδι: πολλές φορές την εβδομάδα τους μάθαινα λαϊκά γυρίσματα και αναπνοές μα πάνω από όλα το συναίσθημα, την έκφραση, διαβάζοντας και κατανοώντας τους στίχους.

Πολλές φορές σας είχαν προτείνει να βρεθείτε σε κάποιο talent show, γεγονός το οποίο αποφεύγατε. Φέτος τελικά σας είδαμε στην θέση του κριτή στο House Of Fame. Πως ήταν η εμπειρία σας; Υπάρχουν πραγματικά ταλέντα τα οποία μπορούν να έχουν μέλλον και διάρκεια;

Ναι ήταν μια καινούργια εμπειρία για μένα και το έκανα με χαρά. Το να αξιολογείς βέβαια ένα νέο καλλιτέχνη δεν είναι καθόλου εύκολο. Αντιθέτως, είναι πολύ άβολο ειδικά όταν σκέφτεσαι τα δικά σου πρώτα βήματα, γι’ αυτό ήμουν επιεικής. Πιστεύω στους νέους καλλιτέχνες, δεν θα σταματήσει η χώρα μας να βγάζει εξαιρετικές φωνές, είναι στην κουλτούρα του Έλληνα. Η μελωδικότητα πηγάζει από τον ήχο των λέξεων και το συναίσθημα από την έννοια της κάθε λέξης.

Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια; Ποια τα όνειρα για το μέλλον;

Η ολοκλήρωση της δουλειάς με τον Γιώργο Θεοφάνους. Γύρω στο Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν από την Panic Platinum τα υπόλοιπα τραγούδια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ γι’ αυτή την συνεργασία τον Γιώργο, καθώς και τον Θάνο Παπανικολάου που έγραψε τους στίχους. Όσον αφορά το μέλλον, θέλω να έχω την υγεία μου ψυχική και σωματική και όλα είναι μπροστά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα