Παρασκευή, 6.11.2020, 8:42 πμ

Το 10ημερο που θα κρίνει πόσο θα κρατήσει το lockdown

06.11.2020 / 8:15
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
35ç HÌÅÑÁ LOCKDOWN-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÈÇÍÁ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου το νέο καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.Το lockdown θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, ωστόσο ήδη αποτελεί ερωτηματικό εάν πράγματι θα κρατήσει τρεις εβδομάδες ή θα χρειαστεί παράτασή του, η οποία θα βάλει ενδεχομένως σε κίνδυνο και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες 10 μέρες περίπου, καθώς έως εκείνη τη στιγμή η κατάσταση με τα νέα κρούσματα, τους θανάτους και τις εισαγωγές στις ΜΕΘ αναμένεται δραματική. Αν, όμως, αρχίσει πράγματι στους δείκτες από εκείνη τη στιγμή να μετράται θετικά η επίπτωση του lockdown και τουλάχιστον τα κρούσματα θα υποχωρήσουν στο επίπεδο των 300-400 ημερησίως, τότε πράγματι η «έξοδος» από το lockdown στα τέλη του μήνα μπορεί να είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Σε διαφορετική περίπτωση, η παράταση των περιορισμών είναι μονόδρομος για να μη δοκιμαστεί το σύστημα υγείας. Διευκρινίζεται πάντως ότι ακόμη και στο θετικό σενάριο η άρση του lockdown δεν θα είναι οριζόντια, αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα