Παρασκευή, 16.04.2021, 5:37 μμ

Έξοδος που θυμίζει… Πάσχα: Το νέο lockdown οδηγεί στους Αθηναίους σε χωριά και εξοχικά

06.11.2020 / 8:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χωρίς τίτλο

Αθήνα-Αττική όπως… Παρίσι, με το νέο lockdown προβλέπουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτιμώντας πως σήμερα θα σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας, από τους πολίτες που θα προτιμήσουν να περάσουν τις μέρες του lockdown σε εξοχικά και τόπους καταγωγής τους. “Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με… Χριστούγεννα ή Πάσχα” πιθανολογούν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής εκτιμούν πως μία μεγάλη μερίδα πληθυσμού της Αττικής, είτε για να ξεφύγουν από το νέο lockdown είτε για να περάσουν αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός πρωτεύουσας, θα προτιμήσουν να φύγουν από αυτή. Για παράδειγμα φοιτητές, τα πανεπιστήμια των οποίων θα κλείσουν, δεν αποκλείεται να κινηθούν προς την επαρχία που μένουν οι γονείς τους, όπως επίσης, συνταξιούχοι ή οικογένειες με μικρά παιδιά, που δεν έχουν υποχρεώσεις στην Αθήνα, και έχουν οικία σε γειτονικό νομό ή στην επαρχία.

Μεγάλη κίνηση στα διόδια

Μόνο με την φημολογία της νέας καραντίνας, τα αρμόδια στελέχη της αστυνομίας, ήδη παρατήρησαν, πως χθες Πέμπτη, καταγράφηκε μία αύξηση της τάξης του 9,1%, στην έξοδο των οχημάτων από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου.

Την περασμένη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, από την Αθηνών-Κορίνθου είχαν φύγει 14.130 οχήματα, ενώ χθες 5 Νοεμβρίου, 15.490, παρατηρήθηκε δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 9,6%, Από την Αθηνών-Λαμίας, την περασμένη Πέμπτη είχαν φύγει 16.029, και χθες 17.419. Συνολικά και από τα δύο οδικά δίκτυα, χθες είχαν φύγει 32.909 οχήματα, την περασμένη Πέμπτη 30.159, 2.750 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Η αριθμητική διαφορά μπορεί να είναι μικρή, αλλά οι αξιωματικοί της αστυνομίας, πιθανολογούν ότι αυτό ο αριθμός δεν αποκλείεται σήμερα να υπερβεί τον πενταπλασιασμό…

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη επιβολή καραντίνας 4 εβδομάδων στο Παρίσι, η μετακίνηση μέσα και έξω από την πόλη δημιούργησε ένα ρεκόρ κίνησης 706 χιλιομέτρων, με το αμέσως προηγούμενο να είναι 525 χιλιόμετρα, το 2019 στην εορτή των Αγίων Πάντων…

thetoc.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα