Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις μια υγιή σχέση

02.02.2023 / 8:12
Couple in love hugging and enjoying at public park in autumn

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως για να διατηρηθεί μια σχέση υγιής πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα που εσύ μπορεί να μην θεωρείς σημαντικά ή σέξι…αλλά είναι απολύτως απαραίτητα.

#1. Πέρνα ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο με τον αγαπημένο σου

Τα πιο πολλά ζευγάρια ξεχνάνε στην πορεία της σχέσης τους το τι σημαίνει να περνάνε ποιοτικό χρόνο. Αυτό σημαίνει να αφήνετε και οι δύο τα κινητά και τις ηλεκτρονικές συσκευές στην άκρη και να επικεντρώνεστε ο ένας στον άλλον.

#2. Προσπάθησε να αποκωδικοποιήσεις ποιες δικές σου συμπεριφορές εκτιμούνται περισσότερο
Μπορεί όταν ήσουν μικρότερη να εκτιμούσες το καθαρό δωμάτιο που σου έφτιαχνε η μαμά σου αλλά αυτό δε σημαίνει πως και ο αγαπημένος σου εκτιμάει το ίδιο την καθαριότητα στο σπίτι σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να τον ρωτήσεις ποιες είναι αυτές οι πράξεις που όταν τις κάνεις νιώθει ότι τον αγαπάς πραγματικά;

#3. Ξεκινήστε να κάνετε 2 αγκαλιές των 20 δευτερολέπτων μέσα στη μέρα
Η σωματική επαφή είναι πάρα πολύ σημαντική ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και πρέπει να σας γίνει καθημερινή συνήθεια.

#4. Μάθε να ακούς χωρίς να διακόπτεις
Πολλές φορές τα ζευγάρια έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους γιατί πολύ απλά δεν ακούνε τι λέει ο ένας στον άλλον. Προσπάθησε να ακούς τον αγαπημένο σου και να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που τον ενοχλεί στη σχέση σας. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και εκείνος για να μπορέσετε να χτίσετε μια υγιή σχέση με πλήρη κατανόηση μεταξύ σας.

#5. Προγραμματίστε το μέλλον σας μαζί χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο
Όταν κάτι δε γράφεται σε ημερολόγιο συνήθως δεν πραγματοποιείται. Είναι σημαντικό λοιπόν να αρχίζεις να γράφεις σε ένα ημερολόγιο, μαζί με τον καλό σου, όλα αυτά τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε μαζί. Ακόμα και το σεξ, όταν δεν είναι συχνό φαινόμενο, είναι σημαντικό να καταγράφεται στο ημερολόγιο ώστε να νιώθεις την «υποχρέωση» (αρχικά ) και την ευχαρίστηση (μετά) να το κάνεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα