“Θα ήθελα νικητή τον Γιώργο Ασημακόπουλο”: Ο Περικλής Κονδυλάτος μιλά στο «Νεολόγο» για την εμπειρία του στο Survivor

11.06.2021 / 10:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
144A2751

Συνέντευξη στην Κατερίνα Τσουκαλά

Είναι γνωστός μέσα από τις ιδιαίτερες δημιουργίες του στον χώρο του κοσμήματος, που κατά καιρούς έχουν φορέσει γνωστά πρόσωπα της εγχώριας και της διεθνής σόου μπιζ, συμπεριλαμβανομένων της Lady Gaga και της Mindy Kaling, οι οποίες κόσμησαν το κεφάλι τους με τις εντυπωσιακές κορώνες του. Ο Περικλής Κονδυλάτος, ίσως από τους πιο αμφιλεγόμενους παίκτες του Survivor, έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο, είναι επιτυχημένος τρομερά ακομπλεξάριστος και προσγειωμένος. Αναφέρεται στο παιχνίδι επιβίωσης, στα συναισθήματα που δημιουργούνται, στα μελλοντικά του όνειρα, αλλά και στην φιλοσοφία της ζωής, η οποία αλλάζει όταν βρεθείς μόνος σου σε μια ζούγκλα. Ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων, μας μίλησε για τη συμμετοχή του στο Survivor και μας συμβουλεύει πως πρέπει να πλέουμε πάνω στη ζωή, αντί να προσπαθήσουμε να τη δρομολογήσουμε.

Επίσης, μας μιλάει για τα επαγγελματικά του βήματα και τονίζει ότι «η μοίρα μας κυνηγάει και δεν πρέπει να της ξεφεύγουμε».

Ποιος ήταν αυτός που σε παρότρυνε να μπεις στο παιχνίδι επιβίωσης; Ήταν η σωστή χρονική στιγμή θεωρείς;

Δεν με παρότρυνε κανείς, ίσα – ίσα, οι δικοί μου άνθρωποι που με αγαπάνε πολύ, όταν τους ανακοίνωσα τη σκέψη μου, με ρωτούσαν αν είμαι σίγουρος και αν θα κατάφερνα να τα βγάλω πέρα. Θεωρώ πως ήταν μια πολύ καλή χρονική στιγμή, γιατί το 2020 ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά με όσα συνέβησαν στον κόσμο. Πολλά από αυτά που είχαμε σχεδιάσει, δεδομένης της κατάστασης, είχαν ακυρωθεί. Μου δόθηκε μια ευκαιρία να ταξιδέψω σε αυτό το καταπληκτικό μέρος και να αποκτήσω μοναδικές εμπειρίες.

Με μια λέξη περιέγραψε μου την εμπειρία σου στο Survivor

Δέος, πολύ απλά, γιατί ήταν μια εμπειρία που μου έδειξε μια άλλη οπτική γωνία της ζωής, η οποία, αυτή τη στιγμή, είναι και η πιο ουσιαστική, δηλαδή να μην έχεις απολύτως τίποτα, ούτε καν να φας.

Είχες δηλώσει κάποια στιγμή πως το Survivor για σένα δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά μια αλήθεια, το πιστεύεις ακόμα;

Εννοείται πως το πιστεύω. Είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν, στο οποίο η διάδραση των ανθρώπων είναι αληθινή. Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο. Είναι καθαρά ένα κομμάτι βγαλμένο από τη ζωή.

Πολλές φορές η συμπεριφορά σου προκάλεσε αντιδράσεις στο τηλεοπτικό κοινό. Τώρα που έχει περάσει αρκετός καιρός πως θα έκρινες τον εαυτό σου σαν θεατής; Παρακολούθησες τα επεισόδια;

Παρακολούθησα ελάχιστα, είναι αμήχανο να βλέπεις τον εαυτό σου. Προσπάθησα περισσότερο να δω τα επεισόδια, και έπειτα από παρότρυνση φίλων, όμως δεν τα κατάφερα. Σίγουρα πιστεύω πως, όλοι μας αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω, θα θέλαμε να αλλάξουμε πολλά, θα σκεφτόμαστε πως θα λέγαμε άλλα, θα κάναμε άλλα, θα είχαμε περισσότερη ψυχραιμία, θα ελέγχαμε περισσότερο τον εαυτό μας. Τώρα δείχνω κατανόηση και στους παίκτες, αλλά και στον εαυτό μου.

Θεωρείς πως βγαίνουν περίεργα συναισθήματα σε ένα τόσο σκληρό παιχνίδι επιβίωσης; Πολλοί υποστηρίζουν πως δεν είναι όλο αυτό που βλέπουμε. Ποια η γνώμη σου;

Σίγουρα βγαίνουν περίεργα συναισθήματα σε τόσο σκληρές συνθήκες. Αυτό που λέω στον κόσμο, είναι να μην κρίνει τους παίκτες, γιατί δεν έχουν μπει στη θέση τους και οι ίδιοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει χειρότερα. Ο κόσμος κρίνει καταστάσεις τις οποίες δεν έχει καν δοκιμάσει, γεγονός το οποίο είναι πολύ άδικο. Είναι πολύς ο κόσμος που βλέπει από ένα μικροσκόπιο ή από έναν μεγεθυντικό φακό με μια δυναμική άνιση. Μια πολύ μεγάλη κριτική σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται απομονωμένοι. Οι πολλοί κρίνουν τους λίγους και αυτοί που περνάνε τα πάντα, κρίνονται από αυτούς που έχουν τα πάντα.

Υπήρχαν στιγμές που θεώρησες πως έχανες τον εαυτό σου; Σκέφτηκες ποτέ να παρατήσεις;

Δεν υπήρχαν στιγμές που θεώρησα πως έχανα τον εαυτό μου αρνητικά, αν τον έχανα θεωρώ πως τον έχανα καθαρά προς το θετικό, δηλαδή, με απελευθέρωναν κάποιες στιγμές που ζούσα στο παιχνίδι έξω από τα όρια μου και από αυτά που νόμιζα πως ήμουν, έτσι ναι, αλλά το να χάνω τον έλεγχο, όχι. Να τα παρατήσω το σκέφτηκα πάρα πολλές φορές, απλά ήθελα να βγω, όταν θα το έκρινε ο κόσμος.

Ποια ήταν η πιο σκληρή δοκιμασία για σένα;

Η πιο σκληρή δοκιμασία για μένα ήταν να πάρω την απόφαση να πάω στο παιχνίδι, αφού πήγαινα σε κάτι εντελώς άγνωστο. Αναρωτιόμουν αν μπορώ να τα καταφέρω. Αυτή η ιστορία, τελικά, μου δίδαξε πρωτίστως, ότι δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας και πως καλό θα είναι να πλέουμε πάνω στη ζωή, αντί να προσπαθήσουμε να την δρομολογήσουμε, γιατί αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε είναι πολύ παραπάνω, κάτι πιο μεγάλο και οι αντοχές μας πολύ μεγαλύτερες. Είμαστε κάτι περισσότερο από την περιορισμένη αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Τι είναι αυτό που όταν κλείνεις τα μάτια, σου έρχεται πρώτο από την παραμονή σου εκεί;

Νομίζω, η ζούγκλα, η οποία είναι μια πνευματική εμπειρία όταν είσαι εκεί μόνος σου, είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς, είναι μια αίσθηση πολύ μεγάλης μοναξιάς, αλλά ταυτόχρονα σα να είσαι ένα με ότι υπάρχει. Υπάρχει αυτή η αίσθηση της ενότητας, αλλά και η αίσθηση πως είσαι το πιο σημαντικό πλάσμα στο σύμπαν και τίποτα ταυτόχρονα. Έχει ένα μεγαλείο η ζούγκλα.

Τι σου έλειψε πιο πολύ;

Φυσικά, αυτό που σου λείπει σε τέτοιες περιστάσεις είναι οι δικοί σου άνθρωποι, οι σχέσεις που έχεις δημιουργήσει, γιατί δεν είμαστε μόνο η δουλειά μας, ούτε τα υπάρχοντα μας, ούτε όλα αυτά που προσπαθούμε να κατακτήσουμε, είμαστε η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους.

Φημολογείται πως το παιχνίδι θα κρατήσει παραπάνω, αν σου ζητούσαν θα ξαναγύριζες;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν το παιχνίδι θα κρατήσει παραπάνω. Αν μου ζητούσαν να ξαναπάω θεωρώ πως τη δεδομένη στιγμή, μέχρι να έρθει ο τελικός, η εμπειρία μου αυτή έχει ολοκληρωθεί και ότι τώρα την απολαμβάνω κι εγώ ως απλός θεατής. 

Φίλοι και «εχθροί» από το ανατρεπτικό αυτό παιχνίδι επιβίωσης; Έχεις αναθεωρήσει για κάποιους την άποψή σου;

Δεν έχω αναθεωρήσει για κάποιον την άποψή μου, γιατί πολύ απλά δεν ήταν τελεσίδικη, να πω π.χ. πως σε κάποιον δεν θα ξαναμιλήσω. Με όσους και να ήρθα σε προστριβή ή να τσακώθηκα είχα πάντα στο μυαλό μου, πως όταν τελειώσει το παιχνίδι οι σχέσεις μας θα επαναπροσδιοριστούν, αυτό το θεωρούσα δεδομένο. Ήταν όλα ρευστά, για αυτό ήμουν σίγουρος.

Ποιους θα κρατήσεις στην ζωή σου;

Τους κρατάω όλους μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μου, γιατί όλοι είναι πολύτιμοι, αφού είναι μέρος αυτής της εμπειρίας και όλοι αποτελούν το πλαίσιο όλου αυτού, επομένως δεν  μπορώ να βγάλω κάποιον. Τώρα θα κρατήσω στην ζωή μου όποιον θέλει να μείνει, δεν θα κυνηγήσω κανέναν.  

Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο φετινός νικητής;

Πραγματικά δεν έχω ιδέα, έπειτα από την αποχώρηση του Νίκου και του Τζέιμς που τους θεωρούσα νικητές και φαβορί, πλέον έχω κι εγώ ένα μεγάλο ερωτηματικό, θα ήθελα να είναι από τα αγόρια ο φίλος μου ο Γιώργος Ασημακόπουλος και από τα κορίτσια η Καρολίνα που θαυμάζω και εκτιμώ πάρα πολύ.

Ας έρθουμε τώρα, στο επαγγελματικό κομμάτι. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον σχεδιασμό κοσμημάτων;  Πώς αποδέχεται το ελληνικό κοινό τα κοσμήματά σου, τα οποία θα λέγαμε πως θεωρούνται εκκεντρικά;

Ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια όταν γνώρισα τον Βασίλη Ζούλια. Τότε έφτιαχνα κάποια κοσμήματα ως χόμπι, αν και η πρώτη μου δουλειά όταν γύρισα στην Ελλάδα από τις σπουδές μου στο εξωτερικό ήταν σε μια εταιρεία σαν σχεδιαστής κοσμημάτων από την οποία παραιτήθηκα, θεωρώντας πως δεν έχω καμία σχέση με τον χώρο της μόδας. Τελικά, όμως, η μοίρα μας κυνηγάει και δεν πρέπει να της ξεφεύγουμε. Η ευτυχία μας βρίσκεται στη μοίρα μας. Το ελληνικό κοινό έχει αποδεχτεί πολύ καλά τα κοσμήματα μου, απορώντας πολλές φορές πόσο ανοιχτόμυαλα και με πόση αγάπη έχει αγκαλιάσει τη δουλειά μου και το εκτιμώ πολύ.

Ποιες επώνυμες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό έχουν φορέσει τα κοσμήματά σου;

Οι περισσότερες διάσημες Ελληνίδες έχουν φορέσει τα κοσμήματα μου και από το εξωτερικό η πιο γνωστή που γνωρίζει ο κόσμος είναι η Lady Gaga και η Mindy Kaling στο Met Gala το 2018, οι οποίες κόσμησαν το κεφάλι τους με τις κορώνες μου.

Για ποιον θα σχεδίαζες κάτι μοναδικό;

Για όλους τους πελάτες μου, όταν έρχονται με μια ιδέα, πάντα σχεδιάζω κάτι αποκλειστικό. Το κάθε κόσμημα μου το θεωρώ μοναδικό, γιατί όλα γίνονται με μεράκι, με αγάπη και προσπαθώ πάντα να το κάνω ένα μικρό έργο τέχνης. 

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα άμεσα σχέδια μου είναι η δημιουργία ενός  e-shop που ήδη ετοιμάζεται, μιας και βγαίνοντας από το παιχνίδι υπήρξε μεγάλη ζήτηση για τα κοσμήματα μου. Έτσι θέλησα να δημιουργηθεί κάτι πιο σωστό και ολοκληρωμένο, να γίνουν τα κοσμήματα μου πιο προσιτά και από θέμα τιμής και από θέμα διανομής. Πρώτη μου προτεραιότητα λοιπόν τα κοσμήματά μου.

Που οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στη ίδια τη ζωή, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να ζω συναρπαστικά και αν κάποιες φορές υπάρχουν σκοτεινές  χαράδρες που πρέπει να περπατήσουμε, θα πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν και αντίστοιχα ύψη και κορυφές που πρόκειται να ανέβουμε. Τίποτα δε είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, για αυτό θα πρέπει να την αγκαλιάζουμε ολοκληρωτικά και να την δεχόμαστε για αυτό που είναι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα