Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς μέτρα – Καμπανάκι κινδύνου από την Ένωση Γονέων της Δυτικής Ελλάδος

14.01.2021 / 20:03
γκο 8

Με ελλιπείς όρους για τη διασφάλιση της υγείας όλων, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία υποδέχτηκαν στις 11 Ιανουαρίου τους μαθητές τους, με αποτέλεσμα η επιστροφή στις τάξεις αντί για αισθήματα χαράς να συνοδεύεται από την έντονη ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δυτικής Ελλάδας την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Η ανησυχία στους κόλπους γονέων και κηδεμόνων είναι έκδηλη καθώς εκτιμούν ότι η επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων έγινε χωρίς τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που θα διασφάλιζαν την υγεία παιδιών και μαθητών.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

Όπως διαπιστώθηκε τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, χωρίς να ληφθούν μέτρα που θα οδηγούσαν πραγματικά στην προστασία της υγείας, χωρίς να αξιοποιηθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που οι μαθητές έμειναν μακριά από τις τάξεις προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού δεν έχουν ικανοποιήσει έστω και ένα από τα αιτήματα που από την πρώτη στιγμή τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονέων διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά, μέσα από κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση ανοίγει την εκπαίδευση σταδιακά, αντί να πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται. Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία άνοιξαν με μοναδικά επιπλέον μέτρα προστασίας τη διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και τη χρήση διαφορετικών εισόδων, τις οποίες μόνο ελάχιστα σχολεία διαθέτουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Δεν έγινε κανένα βήμα ώστε να έχουμε μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Δεν προσελήφθησαν άτομα για την καθαριότητα των σχολείων.

Δεν αξιοποιήθηκαν χώροι εντός σχολικών κτιρίων ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο μαζικά τεστ μέχρι σήμερα.

 Η λειτουργία των σχολείων πρέπει να γίνεται με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας, γι’ αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών.

Απαιτούμε  ΤΩΡΑ:

·        Τμήματα με έως 15 μαθητές.

·        Αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών αιθουσών και δημιουργία νέων που να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.

·        Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

·        Άμεση ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία..

·        Αναπροσαρμογή της ύλης και στήριξη όλων των μαθητών με ενισχυτική διδασκαλία.

·        Να μην γίνουν αποδεκτές, μορφές τηλεαξιολόγησης.

·        Χορήγηση δωρεάν Μέσων Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

·        Προσλήψεις εκπαιδευτικών.

·        Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

·        Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

·        Καμία αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν και καθολικά για τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά!!!!”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα