ΣΥΡΙΖΑ: Χαμένοι στο «λαβύρινθο» των επαφών στην Πάτρα

12.03.2023 / 20:00
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΧΑΪΑΣ

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Μπαράζ επαφών με πρόσωπα τα οποία έχουν εκφράσει ή παρουσιάζουν τη δυναμική για να είναι υποψήφιοι στο δήμο της Πάτρας είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Αχαΐα.

Στο πλαίσιο των διεργασιών ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος στο νομό  Αντώνης Κότσαλης, ο επικεφαλής της «Ώρας Πατρών» Γιώργος Ρώρος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης, και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από την οργάνωση της νεολαίας είχαν τετ α τετ με τους περισσότερους εκ των ήδη υποψηφίων ή των ενδιαφερομένων για το δημαρχιακό  θώκο.

Η συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» και πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στο τραπέζι μπήκαν όλες οι παράμετροι για την ανακοίνωση της επίσημης στήριξής του, ενώ συζητήθηκε και το πολιτικό πλαίσιο αυτής της ενδεχόμενης συνεργασίας με τον υποψήφιο δήμαρχο της Πάτρας να παρουσιάζει και καταθέτει συγκεκριμένο κείμενο το οποίο αφορά στη διακήρυξη της παράταξής του.

Ο κ. Αϊβαλής επεσήμανε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως η συζήτηση δεν γίνεται στην κατεύθυνση της διερεύνησης της καθόδου του καθώς αυτός έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και άρα είναι δεδομένη. Παράλληλα κάλεσε του συνομιλητές του να ξεκαθαρίσουν και επισήμως τη στάση του κόμματος.

Η ατζέντα των διερευνητικών  περιλάμβανε και επαφές με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του υπάρχοντος δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων δεν έδωσαν τίποτα του ουσιαστικό.

Ο Νίκος Τζανάκος περιορίστηκε να κάνει γνωστό πως η όποια συζήτηση θα έχει αξία και ουσία μετά την πραγματοποίηση των εθνικών εκλογών και  Θόδωρος Ντρίνιας έβαλε στο «τραπέζι» θέμα πολιτικού πλαισίου μίας πιθανής συνεργασίας, κάνοντας παράλληλα σαφές πως το ενδεχόμενο κοινής πορείας είναι πρόωρο να αποφασιστεί.

Πρόσκληση προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή στο ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας που έχει απευθύνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  για το δήμο της Πάτρας έλαβε και έως χθες επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο απερχόμενο δημοτικό  συμβούλιο και υποψήφιος για το δήμο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με τον οποίο επι του παρόντος δεν έχει υπάρξει συνάντηση.

Ο τομέας τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον πρώην αντιδήμαρχο και πρώην δημοτικό σύμβουλου Αλέξη Σκαρμέα. Στη συνάντηση που είχαν μαζί του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να διερευνήσουν κατά πόσο προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο της Πάτρας και κατά πόσο θα συμμετείχε σε μία κοινή προσπάθεια για να αλλάξει «χέρια» ο δήμος έστω και αν δεν ήταν επικεφαλής.

Ο πρώην αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα είναι επικεφαλής και δεν θα έχει την ουσιαστική στήριξη των κομμάτων που ορίζουν το κεντροαριστερό τόξο στην πόλη και το νομό, ενώ κάλεσε τους συνομιλητές του εάν θέλουν να δουν τη δυναμική των προσώπων που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δήμο να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι δική τους  μέτρηση προκειμένου να έχουν πραγματική εικόνα.

Παράλληλα τους ενημέρωσε για τα δημοκοπικά ευρήματα που έχει στα χέρια του από έρευνα που διεξήχθη και περιλάμβανε το πρόσωπό του ενώ έθεσε και ζήτημα πραγματικής αξίας της συζήτησης από τη στιγμή που η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Αθήνα και τα κεντρικά του κόμματος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα