Το κάστανο είναι της εποχής και μπορείς να φτιάξεις το ωραιότερο γλυκό κουταλιού ιδανικό για τα γιορτινά τραπέζια.
Συστατικά
κιλά κάστανα
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό
3 κ.σ. στυμμένο λεμόνι
1 βανίλια σε κάψουλα
Τρόπος Μαγειρέματος
Χαράζεις το κάτω μέρος στα κάστανα
Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς
Τα καθαρίζεις προσεκτικά
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας
Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτεις τα κάστανα
Τα αφήνεις να βράσουν στο σιρόπι και ελέγχεις και πάλι αν έχεις πήξει βάζοντας μια κουταλιά σε ένα μικρό πιάτο
Ρίχνεις το χυμό και τα βράζεις για 2 ακόμη λεπτά
Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις να κρυώσεις πριν το μοιράσεις στα βάζα.