Συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι – Αγωνία για τις εισηγήσεις τους για το Πάσχα

20.04.2021 / 19:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ψα 7

Eκτάκτως συνεδριάζουν σήμερα οι επιδημιολόγοι προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται από τις 16:30, αντί για αύριο, που συνήθως συνεδριάζουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής, προκειμένου να κάνει και τις εισηγήσεις για το τι θα ισχύσει το Πάσχα. Έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 5,23%, δηλαδή μια μονάδα πιο κάτω από το 6,3% που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν παρατηρείται αντίστοιχη πτωτική τάση στον αριθμό των εισαγωγών, και άρα των νοσηλειών. Σήμερα, περισσότεροι από 5.500 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 847 είναι διασωληνωμένοι. Το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές στην Αττική ήταν 185, ενώ από τους 440 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου οι 40 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Η πίεση που υπάρχει στις ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ήταν όμως αναμενόμενο να συνεχιστεί. Υπήρχε όμως μια προσδοκία για μείωση των νοσηλειών. Ο αριθμός είναι σταθεροποιημένος, αλλά δεν καταγράφεται πτωτική τάση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα