Κλείνουν σπίτια για το Πάσχα μέσω airbnb στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Στο 80% ήδη η πληρότητα

20.04.2021 / 20:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ψα 6

Αε σπίτια που νοικιάζουν μέσω airbnb στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταφέρουν τώρα οι Αθηναίοι τις ελπίδες τους για εορτασμό του Πάσχα, βλέποντας ότι το σενάριο για μετακίνηση εκτός νομού είναι πια «χλωμό».

Την πολυπόθητη διέξοδο στη φύση και στην εξοχή φαίνεται ότι αναζητούν τώρα οι Αθηναίοι σε σπίτια του αττικού παραλιακού, μετώπου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρουν λίγη «αίσθηση εξοχής». 

«Οι κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας του airbnb έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και το ποσοστό των κλεισμένων σπιτιών έχει φτάσει σύμφωνα με τα στοιχεία μας στο 80%» λέει στο newsit.gr ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχείρισης Ακινήτων) και προσθέτει: «Μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας εκτιμούμε ότι θα έχουν ‘φύγει’ όλα τα διαθέσιμα σπίτια».

Σύμφωνα με τον κο Χίου, η μεγάλη ζήτηση των σπιτιών αφορά σε περιοχές σε όλο το μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, από το Ελληνικό και την Γλυφάδα μέχρι Σούνιο, Λαύριο και Πόρτο Ράφτη. Όπως συνεχίζει να δίνει ο κος Χίου το στίγμα αυτού του ιδιότυπου Πασχαλινού εσωτερικού τουρισμού: «Tα σπίτια που έχουν νοικιαστεί είναι βίλες, μονοκατοικίες και απομονωμένα σπίτια με τη δική τους αυλή. 

Η βασική ερώτηση που κάνουν οι επισκέπτες, είναι αν το διαμέρισμα διαθέτει barbeque αλλά και τι επιλογές σε ταβέρνες/εστιατόρια υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορούν να παραγγείλουν κρεατικά». Ο κόσμος κλείνει συνήθως 2 με 3 διανυκτερεύσεις, από Μεγάλο Σάββατο μέχρι και Δευτέρα βράδυ ή Τρίτη πρωί. Οι τιμές πάντως δεν έχουν ανέβει εξαιτίας αυτή της αιφνίδιας και εκτός εποχής ζήτησης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα