Συνάντηση  του  Χρήστου Γούτου  με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χ. Μπούρα, τι συζήτησαν

21.02.2022 / 12:40
goutos_aigio

Ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγίου,  Χρήστος Γούτος είχε συνάντηση εργασίες με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα όπου συζήτησαν το θέμα της παραμονής του τμήματος φυσικοθεραπείας στο Αίγιο αλλά και διάφορα ακόμα θέματα.

Για τη συνάντηση εξέδωσε ανακοίνωση και η Δημοτική Παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο” που είναι η εξής:

“Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Χρήστος Γούτος, συνοδευόμενος από το Μέλος της –  Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μπούνια, μετέβησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου κατόπιν αιτήματός τους το οποίο κι έγινε άμεσα αποδεκτό,  είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα.

Αρχικά, τέθηκε από την πλευρά του κ. Γούτου, η επίμαχη απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πανεπιστημιούπολη, εκφράζοντας την πάγια άποψη του Δήμου Αιγιάλειας και των Φορέων ότι η απόφαση δεν έχει ουσιαστικό υπόβαθρο εκτέλεσης της, ζητώντας από τον κ. Μπούρα – για ακόμη μια φορά – να μην τεθεί σε εφαρμογή.

Από την εξέλιξη της συζήτησης προέκυψε ότι, η τελική απόφαση είναι πολιτική, αφού η υλοποίηση της έγκειται στην Υπουργό Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπούνιας – και με την ιδιότητα του ιατρού στο Νοσοκομείο Αιγίου – ανέπτυξε το επιχείρημα της διασύνδεσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με την Ορθοπαιδική Κλινική, για την πρακτική εξάσκηση των Φοιτητών.

Εν συνεχεία, οι κ. Γούτος και Μπούνιας ενημερώθηκαν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, για την υπό σύσταση Γεωργική Σχολή του Ιδρύματος και την σύμπραξη του Δήμου Αιγιάλειας στην κατεύθυνση “Οίνου και Αμπέλου”.

Ο κ. Γούτος, εκφράστηκε θετικά σε μια τέτοια προοπτική, διαβεβαιώνοντας τον κ. Μπούρα πως θα εισηγηθεί στην Δημοτική Αρχή την συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε η περιοχή να συμπεριληφθεί στο νέο αυτό εγχείρημα της Γεωργικής Σχολής.

Οι κ.κ Γούτος και Μπούρας, τέλος, συμφώνησαν για συνεχή συνεργασία, σε μία προοπτική να μην αποκοπεί η Αιγιάλεια από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα