Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με Υ.Υγείας για τις αναστολές εργασίας

21.09.2021 / 17:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
PLEVRHS

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τους η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για το φλέγον ζήτημα των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειωνομικών εργαζομένων στις μονάδες υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας κατά την Πανελλαδική Στάση Εργασίας.

Ο Υπουργός Υγείας είδε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ. Θέσαμε τα ζητήματα ειδικά την άρση των αναστολών καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί και ραγδαία να ιδιωτικοποιείται το σύστημα υγείας.

Ο Υπουργός για την δυνατότητα χορήγησης κανονικής άδειας όσων συναδέλφων συνταξιοδοτούνται υπέγραψε την απόφαση χορήγησης μπροστά μας.

Για την ανανέωση των συμβάσεων είπε ότι για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ ότι έχει τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση. Για τους επικουρικούς για έξι μήνες (Μάιος 2022).

Ζητήσαμε την μονιμοποίησή τους και είπε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε επίσης ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Για τους ΣΟΧ είπε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων. Η δική του εισήγηση είναι για ανανέωση. Για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ από 1/1/2022 στα Νοσοκομεία δεν απάντησε.

Για την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση άρσης του μέτρου και επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει με  άλλες επαγγελματικές ομάδες και τα μέτρα προστασίας. Η τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι θα είναι προαιρετική για τους υγειονομικούς.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Αύριο Τετάρτη 22/9/2021 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση, την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα