Στην Ινδία ο Μητσοτάκης -Οι συναντήσεις με Μόντι

21.02.2024 / 8:23
mitsotakhw.jpg

Η εμβάθυνση των σχέσεων με την Ινδία βρίσκεται ψηλά στην διπλωματική ατζέντα της κυβέρνησης, εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει μεγάλη σημασία στην σημερινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην χώρα της Ασίας.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει τον Αύγουστο στην Αθήνα, όταν υπέγραψαν με τον Ινδό Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι την Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο χωρών με στόχο την διεύρυνση της συνεργασίας στο πολιτικό επίπεδο, στην ασφάλεια και στην οικονομία. Σήμερα, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ο κ. Μόντι υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νέο Δελχί, ενώ το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής στο 9th Raisina Dialogue 2024, τη σημαντικότερη πολυμερή Διάσκεψη της Ινδίας για την γεωπολιτική και την οικονομία.

Φιλοδοξία της Ελλάδα είναι να γίνει αναπόσπαστο μέρος του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, αποτελώντας την πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την ανάπτυξη. Το σχέδιο του Οικονομικού Διαδρόμου παρουσιάστηκε κατά την Προεδρία της G20 από την Ινδία τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορά την συνδεσιμότητα που περιλαμβάνει ένα δίκτυο μεταφορών (από πλοία μέχρι σιδηροδρομικές γραμμές) που θα συμπληρώσει τα υπάρχοντα οδικά και θαλάσσια δίκτυα και διαδρομές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα