Στην Ηλεία ο Έλληνας ιερέας προσωπικός φίλος του Τζο Μπάιντεν: «Αυτός είναι Μπαϊντενόπουλος…»

28.06.2021 / 8:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
karletsis-1

Στον τόπο που γεννήθηκε πριν από 76 χρόνια, στο Λαντζόι του δήμου Πύργου, επέστρεψε ο π. Άλεξ Καρλούτσος. Ο γνωστός και αγαπητός Father Alex στις ΗΠΑ, προσωπικός φίλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και συνομιλητής αρκετών προκατόχων του, ο π. Άλεξ υπηρέτησε για δεκαετίες την εκκλησία μέσα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και προσέφερε πλούσιο έργο στην ομογένεια.

Στο πλαίσιο των διακοπών που κάνει μαζί με τα παιδιά του τις οικογένειές τους, τα δέκα εγγόνια του, ο π. Άλεξ Καρλέτσης κατέπλευσε με τουριστικό σκάφος στο Κατάκολο για να επισκεφθεί στη συνέχεια το Λαντζόι.

Αποβιβάστηκε περίπου στις πέντε το απόγευμα και οδικώς μετέβη στο Κτήμα Μπριντζίκη, όπου οι ιδιοκτήτες είναι συγγενείς του και έχουν συντηρήσει και το μύλο στον ποταμό Ενιπέα, όπου γεννήθηκε στα τέλη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο π. Άλεξ. Εκεί πρόκειται να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των γονιών και των παπούδων του και να δειπνήσει μαζί με τα είκοσι μέλη της οικογένειάς του και τους συγγενείς του στο χωριό.

Λίγο μετά την αποβίβασή του ο π. Αλέξ μίλησε στην κάμερα του ilialive.gr για το Λαντζόι, τον Πύργο, την παρουσία του στην Αμερική, αλλά και για τον πρόεδρο Μπάιντεν. “Αυτός είναι Μπαιντενόπουλος, είναι δικός μας, γνήσιος άνθρωπος” είπε γελώντας πριν μας αποχαιρετήσει…

“Εγώ γεννήθηκα εδώ πριν από 76 χρόνια. Όταν μπορούμε ερχόμαστε στην Ελλάδα αλλά θέλω και με τα εγγονάκια μου να πάμε εκεί που γεννήθηκα, να σκεφτώ τη μάνα μου, τον πατέρα μου, το Λαντζόι, τον Πύργο. Φύγαμε τότε σε δύσκολες στιγμές, μετά από τον πόλεμο και δόξα τω Θεώ έχουμε υπηρετήσει την ομογένεια και εδώ έχουμε την χαρά να σας βλέπουμε γιατί εμείς είμαστε πατριώτες και φίλοι” είπε ο π. Άλεξ.
“Δεν ξεχνώ το Λατζόι, δεν ξεχνώ τον Πύργο, εγώ ήρθα πάλι εδώ το ´70, γαμήλιο ταξίδι και που φανταζόμουνα να έχω αυτή τη ζωή που με ευλόγησε ο Θεός, έχω τρία καλά παιδιά που παντρεύτηκαν Έλληνες και τώρα έχουμε 10 εγγονάκια μαζί μας. Τώρα θα πάμε να βρεθούμε με τους εξαδέλφους και να φάμε μαζί. Πρώτα όμως, θα πάμε εκεί που γεννήθηκα στο Μύλο να κάνω τρισάγιο για τους γονείς μου, την γιαγιά μου και τον παππού μου” συμπλήρωσε.

Ζητήσαμε να σχολιάσει την αγάπη του προέδρου των ΗΠΑ για την Ελλάδα και γελώντας δήλωσε: “Ο Μπάιντεν είναι Μπαιντενόπουλος, όχι Μπαιντενάκης Κρητικός, είναι Μπαιντενόπουλος, Πελοποννήσιος, γνήσιος άνθρωπος…” σχολίασε.

Τον π. Άλεξ Καρλούτσο, υποδέχθηκε στο Κατάκολο ο Λιμενάρχης Δημήτρης Παπαηλίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα